Ненчо Балабанов победител, прави Нова ТВ най-гледан канал

26 май 2015 | 19:42 Дачев
Ненчо Балабанов е победителят в третия сезон на „Като две капки вода“. Той спечели първото място след оспорвана артистична и музикална битка с Криско, Филип Аврамов – Фицата и Азис. 
 
Единственото шоу за звездни трансформации завърши със силен финал, който затвърди позицията му на най-успешен телевизионен формат този сезон. Изключителният кастинг, забавните водещи и професионално жури привлякоха 33,9% от аудиторията (18-49) и допринесоха за 53% ръст в дела на аудиторията в активна възраст (18-49) този сезон, спрямо миналата пролет. 
 
* * * * * * * *
 
От старта на пролетния сезон, в продължение на 11 седмици Нова категорично затвърди титлата си на най-гледан телевизионен канал в България сред зрителите в активна възраст в страната (18-49), съобщават оттам.
 
Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция "Нилсен Адмосфер", в периода 9 март – 24 май Нова е спечелила най-висок зрителски интерес, привличайки средно 23,3 % от зрителите в тази група, докато втората в класацията телевизия отчита среден дял от 21,2 %.

Нова печели приза на най-предпочитан телевизионен канал и сред градската аудитория (18-49), където разликите спрямо втората в класацията медия са още по-осезаеми, с преднина за Нова от 4 пункта.

Вижте графиката за зрителите 18-49 г., градска аудитория.
 
Успешният пролетен сезон е превърнал медията в най-предпочитан канал и за най-младата и трудна за привличане аудитория (18-34). В продължение на десет седмици Нова спечели и задържа техния интерес, привличайки средно 22,5 % от зрителите в тази група (16 март – 24 май 2015), докато втората в класацията медия отчита среден дял от 19,3% сред тях.

Вижте графиката за зрителите 18-34 г.
 
Безспорният успех на Нова през този сезон доведе до 30% ръст в пазарния дял сред аудиторията в активна възраст (18-49), спрямо миналия пролетен сезон. Не така успешен се оказа пролетният сезон за втората в класацията медия, която успя да повиши средните си стойности на пазарния дял сред разглежданата аудитория, спрямо същия период на миналата година, едва с 1 %.
 
* * * * * * *
 
Любопитни моменти от финала на „Като две капки вода“:
 
„Искам да благодаря на Господ, на моите родители и, разбира се, на невероятната публика“, беше коментарът на Ненчо, който не само получи признанието на зрителите, но и голямата награда – нов автомобил. Второ място зае Филип Аврамов, а трето и четвърто – съответно Азис и Криско. „Векът на любовта“ още веднъж представи огромния потенциал на Ненчо Балабанов, който получи бурни овации на края на своето изпълнение. Фицата демонстрира впечатляваща актьорската игра с образа на Тодор Колев и песента „Къде са ми чистачките“. „Кукавица“ на Цеца пък огласи залата в изпълнение на Азис, който призна, че обожава сръбската дива. Взривяващо изпълнение направи Криско, който се превърна в Кърт Кобейн и дори счупи китарата си на финалния акорд. 
 
Истински фурор предизвикаха дуетите на дамите в шоуто. Маца и Жана Бергендорф дадоха тон на голямото шоу с приповдигнатото парче на Елтън Джон и Ру Пол. Преобразяването на Нона и Джуджи във Фамилия Тоника им донесе не само аплодираща на крака публика, но и възхищението на Фънки, който дори затанцува с тях по време на песента. 
 


ИЗБРАНО