Специалитети със сьомга и провокация в MasterChef от утре

30 март 2015 | 12:09 Дачев
Утре вечер от 21:30 часа новата седмица за хоби готвачите ще стартира с поредната изненада, скрита в кутията на MasterСhef България. 
 
Този път те ще трябва да измислят, приготвят и презентират специалитети със сьомга, но журито им е заложило и една провокация. Между категоризирането на чушки, пиперки, камби и люти чушлета, фантазията на състезателите ще се развихри, а самоувереността им ще стигне до тавана. За един час те ще се постараят да превърнат чиниите си в истински шедьоври, но чии ще бъдат трите най-добри ястия?
 
По време на дегустацията Андре, Виктор и Петър ще направят голям комплимент на състезателите – времето, което прекарват в кухнята на MasterChef повлиява стила им на готвене, а резултатите стават все по-впечатляващи. Затова и изборът на фаворит става все по-сложен. Достойни съперници или заплашителни конкуренти, един от тримата, накарали журито да почувства гордост, ще избере продуктите за теста за креативност и ще се бори за имунитет. 
 
Фазан, елен или глиган – това е изборът пред победителя в кутията на MasterChef. Хитра стратегия ще определи дивеча, който ще изплаши и предизвика 14-те финалисти. С трикове от физиката, химията и почти професионално темпо ще опитат да се справят със сложната, но благодатна задача. 

На снимка 1 - участникът Дарин Стойков.

*
 * * * * * *

В сряда, 1 април:

Майсторът на японската кухня ще предизвика двама кулинарни гладиатори в битка за имунитет. Претендентите за наградата ще бъдат ръкоположени в ритуала на приготвяне на кайсеки плато, а шеф Петър Михалчев ще демонстрира филетиране на риба със затворени очи. 
 
Мастъркласът за минималистично хранене ще включва приготвянето на ориз, рак, ципура, скариди, зелена соя, сушена риба, водорасли, бамбукови листа. Дали обаче двамата хоби готвачи ще успеят да повторят маниакалното внимание към детайла, за да постигнат естетиката и вкуса на ястието на Петър Михалчев за 90 минути и кой ще е новият самурай в кухнята на MasterChef?
 
Тримата, които разочароваха журито на теста за креативност, отиват на стрес тест. Страшното предстои не само за тях, но и за Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев. Задачата този път е страстна кулинарна фиеста в екзотиката на испанската кухня. Те ще се борят за оставане в шоуто с гаспачо с фритата, ароматна паеля и скариди от Галисия с тапас.
 
Състезателите ще имат възможност да демонстрират различни техники на готвене, фантазия и да балансират средиземноморски вкусове и аромати благодарение на разнообразието от продукти. Дали обаче ще заложат на експеримента или на класическите пропорции и кой ще отиде на елиминация?


ИЗБРАНО