Шести сезон ще е последен за ”Имението Даунтън”

29 март 2015 | 11:39 Дачев
Обществената телевизионна мрежа PBS официално обяви, цитирана от TVseries, че предстоящият шести сезон на Downton Abbey ще бъде финален.
 
"Имението Даунтън" се превърна в най-гледаната драма в историята на PBS. Петият сезон бе гледан от над 25 млн зрители.
 
Продуцентите на Downton Abbey заявиха на специална пресконференция на 26 март, че „Милиони зрители по целия свят проследиха историята на семейство Кроули през последните пет години. Неизбежно настъпва момент, в който всичко трябва да приключи, и Downton Abbey не е изключение. Искахме да затворим вратите на „Имението“ по подходящ начин и така да сложим край на сюжетните линии, въпреки че сериалът продължава да събира милиони фенове. Можем да обещаем финален сезон, изпълнен с познатата драма и интрига, но и включващ това чувство на нетърпеливост за последните серии“.
 
Downton Abbey е неоспорим хит, откакто дебютира през януари 2011 година. Създаден е от Джулиан Фелоуз и копродуциран от Carnival Films и Masterpiece. Сериалът е най-рейтинговата драма на американската PBS, най-популярната в 44-годишната история на Masterpiece и най-преуспялата британска периодична драма - първоначално тя се излъчва по ITV в Обединеното кралство.
 
С 51 номинации за Еми награди, повече от всеки друг британски сериал в историята на Еми наградите, Downton Abbey е един от най-отличаваните телевизионни проекти. Той има 11 спечелени Еми награди, 3 статуетки Златен глобус, 3 приза на Британската академия ("BAFTA") редица други.
 
Класическият британски сериал представлява един любопитен поглед върху отношенията между семейство Кроли и техните слуги - сблъсък на два съвсем различни свята под един покрив. 
 
Сред актьорския състав личат имената на легендарни британски актьори като Маги Смит (носител на два „Оскар”а и номинирана за още четири, вкл. за изпълнението си в „Госфорд парк” 2001 г.), Елизабет Макгавърн, Хю Боневил и Джим Картър.


ИЗБРАНО