Любка Биаджони: да си искрен в музиката

27 март 2015 | 13:07 Дачев
„Когато съм на сцената – отварям моето сърце и предлагам душата си”, казва маестра Любка Биаджони в „Анфас” по TV1. „Когато човек е искрен в музиката – това е най-истинският път да бъдеш верен на себе си, на публиката и на Господ,” в това е убедена музикалната вълшебница, която ще гостува в новото издание на предаването.
 
Тя е така любима на публиката, защото не само себеотдайно живее с музиката, но и защото по време на концерт – сякаш самата музика заживявя в нея.
 
Родена е в Рим в семейство на баща италианец и майка българка. От три годишно момиченце танцува балет, което издават и днес грациозните ѝ движения. Очарователната баронеса, обаче, се е посветила на призвание, поставяно от предубедените в списъка на „мъжките” професии – професията диригент. Под нейната палка са свирили световноизвестни музиканти и чуждестранни оркестри с високо реноме. Оркестърът, на който тя обаче е отдала цялата си любов и от три години е негов постоянен диригент е този на Софийската филхармония.
 
За чудото музика, за съдбовните избори и смелостта да се отстояват – утре вечер водещата на „Анфас” Олга Бузина ще говори с лъчезарната баронеса Цу Гутенберг, или маестра Любка Биаджони.
 
Премиерно излъчване - събота, 28 март от 20:30 часа.
Повторения – неделя, 29 март от 10:30 ч. и 22 ч., сряда, 1 април от 21 ч.


ИЗБРАНО