TVT спешъл: ”Зона на пресичане” - филм за еко туризъм

16 март 2015 | 09:55 Дачев
СПЕЦИАЛНО по TVT 

Зона на пресичане (образователен филм за еко туризъм / природен маршрут)
– само по ТVТ в седмицата от 16 до 22 март 2015 г.: в сряда от 10:00 и от 22:00 ч., в четвъртък от 14:00 ч. и в събота от 18:00 ч.
 
Има места, които изглеждат невероятно. Човек си казва, че няма начин разкриващите се там гледки да са истински. Но все пак те съществуват. А някои ни се струват още по-мистериозни, защото са скрити.
 
Как да стигнем до едно такова място, образувано от скала и вода, разказва документалният филм „Зона на пресичане”. В него екип на Българската асоциация по селски и екологичен туризъм обиколят карстови природни забележителности като Божия мост и скален лабиринт Пешкето, за да ги обединят в един общ гео-екологичен маршрут за туризъм. 
 
* * * * * * *
 
ПРЕМИЕРА в рубриката „Музеите на България” по TVT
 
Градски исторически музей - Балчик (премиера) 
(късометражен информационен филм за познавателен туризъм)
 
Белите скали на морския бряг при град Балчик се виждат отдалеч. Уютният им пристан бил оценен още в античните времена, когато в ХІ век преди новата ера траките карийци, скитите и гръцките антични колонисти основали тук селището Круни, което означавало "Пролет". 
 
През 2007 г., недалеч от Рибарския площад на града при строителство, е открит най-добре запазеният до съвремието ни храм на Понтийската богиня Кибела - Великата майка на боговете в тракийската митология. Голяма част от находките, намерени в храма, попадащ в частен имот днес, са подредени в Историческия музей на Балчик...
 
Излъчване: в седмицата от 16 до 22 март 2015 г., в рубриката „Музеите на България” в рамките на информационния блок на TVT „Туризъм инфо”.
 


ИЗБРАНО