Инициатива на Нова ТВ с награда за ”Инвеститор в обществото”

26 февруари 2015 | 16:52 Дачев
Първи резултати и първо отличие за "Промяната" - инициативата на Нова телевизия и фондация Reach for Change
 
Победителите в конкурса за 2014 г., IT-специалистите Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов от Враца, отвориха център, в който ще се обучават млади хора от Враца и региона. Откриването центъра привлече много млади хора, които имат желание и интерес да се включат в предстоящите курсове по програмиране. Кметът на Враца инж. Николай Иванов лично се ангажира да подкрепя находчивите социални предприемачи, предавайки им документ за безвъзмездно ползване на залата за период от 3 години. 
 
Безплатните курсове започват от 7 март, а заявки за кандидатстване се приемат до 3 март на school.vratsasoftware.com.
 
Над 60 души са се записали за предстоящите обучения до момента. Курсовете ще продължат 8 месеца, като след тях и предвидения 3-месечен платен стаж, курсистите ще имат знанията и уменията да работят като младши програмисти. 
 
Ани Салич, посланик на инициативата:
"Истински вярвам в успеха на тази инициатива, защото тя ясно съчетава социалната кауза с бизнес плана. Вярвам, че вие ще създадете не 5, а 500 работни места".
 
* * * * * * *
 
Заедно с първите резултати на проекта-победител, инициативата получи и първото престижно отличие. На XII-тите годишни награди за отговорен бизнес на "Български форум на бизнес лидерите", инициативата бе отличена в най-оспорвана категория „Инвеститор в обществото” сред 17 стойностни проекта.
 
Нова телевизия всъщност бе единствената медия, включила се с проект в конкурса. В него участваха общо 55 компании със 77 проекта.

Наградата бе връчена от президента на България Росен Плевнелиев на представляващата телевизията Невена Валилева (на снимката).



ИЗБРАНО