„Парчета кино“ търси най-добрия късометражен римейк

26 февруари 2015 | 13:18 Дачев
БНТ ще даде шанс за изява на млади режисьори и кинематографисти в рамките на проекта „Лачените обувки на българското кино“
 
Предаването с водещи Параскева Джукелова и Стефан Щерев стартира тази неделя, 1 март 2015, от 20:45 ч. и в продължение на три месеца ще търси любимите филми на българите.
 
Рубриката „Парчета кино“ ще даде възможност на зрители, киномани, любители или професионално занимаващи се с кино, да създадат съвременен римейк на епизод от български филм. Видеата, които трябва да са с продължителност до две минути, ще могат да се видят в специално създадения канал на „Парчета кино“ в YouTube.

Каналът на БНТ е на адрес youtube.com/user/BNTBulgaria.
Каналът на "Лачените обувки на българското кино" в Youtube (където ще се публикуват и видеата от рубриката "Парчета кино") е на адрес youtube.com/watch?v=yCR7kvNRv1g.
 
* * * * * * *
 
Зрителите на „Лачените обувки на българското кино“ ще видят в предаването най-интересните и гледани в интернет предложения, а създателите им ще бъдат гости в последния епизод на проекта през месец юни. Тогава ще бъде обявен и любимият филм на българските зрители.
 
Всеки, който иска да изпробва режисьорския си талант, може да изпрати своето видео на електронна поща bgkino100@gmail.com или на пощенския адрес гр. София, ул. „Сан Стефано 29“ – Българска национална телевизия, за предаването „Лачените обувки на българското кино“. 
 
Клиповете ще се приемат от 1 март до 31 май включително.


ИЗБРАНО