Режисьорът на “Урок” Петър Вълчанов гостува в ”Анфас”

28 февруари 2015 | 10:07 Дачев
Петър Вълчанов вярва, че да правиш филми е призвание, а киното е начин на живот. Той принадлежи към младото поколение български кинаджии, които все по-силно и забележимо отстояват своето творческо присъствие.
 
Още с дебютния си пълнометражен филм „Урок” творческият и житейски тандем - Петър Вълчанов и  Кристина Грозева,  обраха наградите на всички кинофестивали по света, където го показаха – от Торонто, през Япония, до Гърция. А най-новото отличие, което донесоха наскоро бе наградата за най-добър дебют на името на Ингмар Бергман на престижния Международен кинофестивал в Гьотеборг, Швеция. 
 
Премиерата пред родна публика на “Урок” ще се случи след дни в конкурсната програма на София филм фест, след което филмът ще тръгне и по екраните в страната.
 
Как се създава българско кино с минимален бюджет, което при това печели награди и международно признание, на какво се надяват младите творци от група “Ракета” - в предаването за култура на ТВ1 “Анфас” ще разговаряме с режисьора на успешния „Урок” Петър Вълчанов.
 
“Анфас” се излъчва премиерно в събота, 28 февруари от 20.30 часа.
Повторения : неделя, 1 март от 10.30ч. и 22.00ч., сряда, 4 март от 21.00ч.


ИЗБРАНО