„Треска за Оскари” и по Кино Нова

31 януари 2015 | 14:51 Дачев
21 филма всяка вечер от 21 ч., от 2 февруари

След като преди 3 дни, в сряда, bTV Cinema обяви своите "51 срещи с Оскарите", днес и конкурентният филмов канал Кино Нова обеща на зрителите 21 филмови заглавия, номинирани или наградени от Американската академия.

Кампанията на Нова традиционно - за шести пореден път - се нарича "Треска за Оскари", като в продължение на един месец, всеки ден от 21:00 ч., зрителите ще могат да видят общо 83 номинации за Оскар и 23 спечелени статуетки. Медийната група допълва предложението си с интернет излъчване - в платформата "Nova Play" специална селекция от 8 ленти ще зарадва ценителите на алтернативните сюжети.

Месец преди престижното киносъбитие - връчването на наградите „Оскар” - Кино Нова открива своята кампания на 2 февруари, понеделник.

* * * * * * *
 
Началото ще постави една от най-влиятелните фигури в киното – продуцентът Джери Брукхаймър и епичната драма „Пърл Харбър”. Веднага след това, всеки делничен ден от 21 ч., в светлината на прожекторите ще попадат вечни класики и хитови заглавия. Сред тях са абсолютни блокбъстъри като „Авиатор” /5 Оскара и 11 номинации/, „Гладиатор” /5 Оскара и 12 номинации/, класиката „Роки” /3 Оскара и 10 номинации/, фентъзи епосът „Хобит: Неочаквано пътешествие” и „Война на световете”, романтичният „Шоколад” и още много други. 
 
Своята премиера в родния телевизионен ефир ще направи комедията „Наръчник на оптимиста” (5 февруари), отличена с 8 номинации и 1 статуетка, където носителят на два Оскара Робърт Де Ниро ще влезе в ролята на вечния оптимист. 
 
В актьорския състав на „Треска за Оскари” влизат едни от най-доказаните и обичани актьори – към Робърт Де Ниро се присъединяват още Дженифър Лорънс, Леонардо ДиКаприо, Ръсел Кроу, Том Круз, Дензъл Уошингтън, Даниел Крейг, Джони Деп и Жулиет Бинош. На режисьорския стол пък ще сядат имена като Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг, Тони Скот и други ключови фигури в киноиндустрията.

* * * * * * *
 
В онлайн платформата и в удобно време могат да бъдат гледат номинирания за БАФТА „Седемте психопата” (с участието на Колин Фарел и Олга Куриленко). Номинираният за „Златна палма” трилър „Вестникарчето” ще събере на екран Матю Макконъхи, Зак Ефрон, Никол Кидман и Джон Кюсак. Усещане за Уди Алън ще донесе номинираният за четири награди „Оскар” „Полунощ в Париж”. За почитателите на класическата английска литература ще бъде селектираният в надпреварата за наградите БАФТА 2013 „Големите надежди” с участието на Ралф Файнс и Хелена Бонъм Картър.
 
В интернет киноманите ще открият още: „Срам”, „Джейн Еър”, „Истерия” и френския „Сбогом, кралице моя” ("Les adieux à la reine", 2012 г. на Беноа Жако, с 3 награди и 7 номинации за "Сезар").


ИЗБРАНО