Discovery: Търсачи на злато в замръзналото Берингово море

28 януари 2015 | 14:55 Дачев
Новият сезон на поредицата "Злато в Берингово море" ("Bering Sea Gold") е посветен на смелите търсачи на злато под замръзналата повърхност на Берингово море.
 
Животът за хората, които се прехранват с намиране и продаване на благородния метал в Номе, Аляска, не е никак лесен. Това обаче не ги спира да търсят злато на едно от най-негостоприемните места в света - дъното на замръзналото Берингово море под ледове с дебелина до 1,22 м. 
 
Премиерният сезон на поредицата пренася зрителите в сковаващата реалност на „Злато в Берингово море” от 1-ви февруари, неделя, с начален час 20:00.
 
* * * * * * *
 
В новите епизоди пет екипа се захващат с предизвикателството да намерят злато под леда. За драгажния флот на Номе, ценният метал означава свобода. Тази година търсачите на злато са в търсене на Американската мечта и всеки е решен да надмине миналогодишния рекорд за добив на злато. Възможно ли е обаче екипите да оставят настрана личните си противоречия, да преодолеят арктичната обстановка и да се концентрират върху добиването на злато?
 
26-годишната Емили е сред водещите търсачи на злато, след като през изминалия сезон се превръща в успешен капитан. Тя успява да се снабди с нова техника и изключително скъпа техника за добиване на злато. Новата придобивка обаче е доста скъпа и Емили трябва да погаси сумата, която е взела на заем. Тя е твърдо решена да докаже, че успехът ѝ като първата и единствена жена собственик на драгажна машина в Номе не е случайност. 
 
Момчетата в отбора на Зеке са добре сплотени и не допускат Емили в своя кръг. Тя се присъединява към баща си Стив. След първото си неуспешно гмуркане, Стив предизвиква Вернон на бас. Вернон пуска гмуркач веднага. Едно от най-нервните момчета от екипа на Номе, Скот се връща с ново отношение към нещата. 
 
В следващия епизод Зеке залага на нови технологии, а след неуспешните гмуркания, Емили започва да оспорва авторитета на баща си. Тя също има вземане-даване с Шон, от когото се опитва да купи оборудване.
 
Ще разберем какво ще се случи с героите от „Злато в Берингово море” всяка неделя от първия ден на месец февруари от 20:00 ч. 


ИЗБРАНО