Задават се 5+1 формата по Нова телевизия

27 януари 2015 | 16:49 Дачев
Премиерата на два напълно нови световни формата и още три утвърдили се предавания ще бъдат част от пролет 2015 в ефира на Нова. Телевизионните проекти са общо 5.
  
За първи път в родния ефир зрителите ще видят международния формат „Женени от пръв поглед” – един  революционен социален и телевизионен експеримент, и хитовото шоу „Няма не мога”, в което звезди ще превъзмогват себе си в различни предизвикателства.

Още: трети сезон на „Като две капки вода” и две предавания, които доказаха печелившата си концепция – „Кошмари в кухнята” и „Съдби на кръстопът”.

Нова ще изненада зрителите и с още един нов формат - 6 по ред, информация за който предстои да бъде разкрита съвсем скоро.

* * * * * * *
 
Женени от пръв поглед / Married at First Sight
 
Любов от пръв поглед – защо не? Но какво ще кажете за брак от пръв поглед? След като преобърна представите за брачен живот в Дания, пожъна изключителен успех в САЩ, Германия и Литва, тази пролет световният формат „Женени от пръв поглед” дебютира и у нас.

Предаването е революционен социален и телевизионен експеримент. Откровен, емоционален и крайно реалистичен поглед в живота на двама души, които търсят човека до себе си и са готови на всичко, за да дадат шанс на една започнала по необичаен начин връзка. В ефира на Нова три двойки ще започнат пътуването един към друг с Менделсон и сключване на реален брак. 

Изключително важна роля в предаването е поверена на група експерти. От самото начало те избират и свързват най-подходящите характери, базирайки се на т.нар matchmaking подход. Експертите не само ще имат трудната задача да формират двойките, но професионалният им опит и експертните им умения ще бъдат подложени на постоянно изпитание, докато проследяват, анализират и напътстват събраните от тях партньори в приключението, наречено „Женени от пръв поглед”. 

Сватбената церемония, меденият месец, първият момент на интимност, първите проблеми, непринудени реакции, очаквания и страхове – това са само малка част от емоциите, на които зрителите на Нова ще станат свидетели в този революционен социален и телевизионен експеримент.
 
Няма не мога / I Can Do That
 
„Няма не мога” – това ще бъде името на другия премиерен формат в ефира на Нова тази пролет. Няколко известни личности ще се впуснат в това зрелищно шоу, което не просто ще ги постави в нетипични за тях обстоятелства, но ще подложи на сериозно изпитание волята и характера им. Звездите ще трябва да докажат, че могат да се справят с всякакви предизвикателства, дори такива, които ги поставят на границата на невъзможното и на ръба на риска. Трудностите обаче ще бъдат основна предпоставка за отборния дух и взаимната подкрепа. В „Няма не мога” известните личности ще играят като съотборници, а приключенията и рискът ще се редуват с голяма доза свеж хумор и положително настроение. 
 
Хитовият формат вече се е реализирал на територията на три континента – в абсолютен хит шоуто се превръща в страни като Русия, Италия, Испания, Португалия, Бразилия, Мексико, Перу, Румъния и дори Китай. Тази пролет към дългия списък се присъединява и България. Кои родни звезди ще излязат на сцената за този бляскав спектакъл с много адреналин, забавление  и предизвикателства? Ръкавицата е хвърлена. Няма не мога…
 
Като две капки вода” 
 
Запазено място в пролетната програмна схема на Нова ще има и третият сезон на „Като две капки вода”. Предаването, превърнало се в гаранция за забавление, отново ще ни срещне с най-впечатляващите превъплъщения. Този сезон звездите няма да са това, което са, но още по-интересното е, че журито също няма да е това, което беше. Нов член ще седне на журиращия стол с обещанието да бъде безкомпромисен в присъдата си. Третият сезон на „Като две капки вода” идва и с още едно обещание – за селекция от звезди, която ще надмине и най-смелите очаквания за забавление, провокация и артистична трансформация.
 
С нови сезони през пролет 2015 ще се завърнат още кулинарното предаване „Кошмари в кухнята” и документалното риалити „Съдби на кръстопът”.
Шеф Манчев отново ще бъде строг и безкомпромисен с една единствена цел – да превърне и най-големия кошмар в кухнята в надежден ресторантьорски бизнес. Нови човешки истории и нови герои, изправени на кръстопът, ще очакват зрителите в епизодите на документалното риалити „Съдби на кръстопът”. 
 


ИЗБРАНО