Теми в ”Здравето отблизо” тази седмица

27 януари 2015 | 16:43 Дачев
Тази седмица в рубриката „Сподели доброто“, екипът на предаването на БНТ1 „Здравето отблизо“ разказа личната история на 22-годишната Деница Иванова, която страда от псориазис. Кожното заболяване на младата жена е диагностицирано още когато е тийнейджър и променя целият й живот.
 
След като почти седем години, младата жена е лишена от възможността да облича къси дрехи, с помощта на АХППУ (Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения), дефилира на подиума като модел в ревю, организирано от самата асоциация. Ревюто, под наслов "Погледни отвъд външността ми" цели да повиши толерантността на обществото към пациентите с псориазис, както и да покаже, че псориазисът не е просто козметичен проблем, а сериозно системно възпалително заболяване, което може да доведе до много тежки усложнения. 
 
Още теми в ежедневното предаване „Здравето отблизо“: 
• Как да кажем на детето, че родителите се развеждат? Туист гимнастика за възстановяване на здравето и за красива фигура. Гости в студиото – Рада Наследникова – психолог и телевизионната водеща Наталия Симеонова.
 
• Как да диагностицираме безплодието още у дома – разговор с акушер-гинеколога д-р Ралица Сенкова.
 
• Предимствата на ендоскопската синус хирургия – разговор в студиото с един от най-добрите УНГ специалисти – д-р Георги Кукушев.
 
“Здравето отблизо” се излъчва от понеделник до четвъртък, от 10:30 часа по БНТ1.


ИЗБРАНО