110 г. музикално училище, Столина Добрева в ”Анфас”

24 януари 2015 | 17:23 Дачев
Национално музикално училище “Л.Пипков” – 110 години след началото
 
С множество проекти и празнични концерти Националното музикално училище „Любомир Пипков” отбеляза в края на изминалата година своя 110 годишен юбилей. Темата за внушителната годишнина, обаче, продължава, тъй като именно през месец януари 1905 г. се е състояло тържественото откриване на новата музикална институция.
 
В началото училището възниква като частно, но субсидирано от държавата и под прекия контрол на министерството на Просвещението. През повече от вековната му история от него са започнали своя път плеяда световноизвестни днес музиканти, преподавали са толкова много изключителни педагози, че е невъзможно да се изброят. И не случайно символът на най-старото музикално училище у нас е цвете, съградено от ноти. Цвете, което расте и разцъфтява, утвърждавайки през годините славата на българската музикално-педагогическа школа. 
 
Гост в първото за годината издание на "Анфас" и водещата Олга Бузина е помощник-директорът по художествено-творческата дейност на Национално музикално училище „Любомир Пипков” – Столина Добрева.
 
"Анфас" по ТВ1 е в събота, 24 януари от 20.30 часа.
Повторения - неделя, 25 януари от 10.30 ч., сряда, 28 януари от 20.00 ч.


ИЗБРАНО