„Събитията на 2014-та“ с Даниел Чипев и Геновева Радева

26 декември 2014 | 08:21 Дачев
365 дни по света и у нас, събрани в 90 минути - журналистите на БНТ обобщават събитията на изтичащата година и търсят новини в бъдещето
 
Изборът на най-значимите събития за годината винаги е голямо телевизионно предизвикателство - заради динамиката и ежедневния поток от новини.
 
В предаването тази вечер „Събитията на 2014-та“ журналистите на националната телевизия ще представят на зрителите емблематични кадри и значими моменти от изминалата година.
 
Обзорът ще бъде излъчен от 20:30 часа по БНТ1.
 
* * * * * * *
 
Екипът на „По света и у нас“ успя да обобщи 365 дни само в 90 минути. И тази година водещи са Даниел Чипев (директор на дирекция „Информация“) и Геновева Радева (водещ и продуцент на „По света и у нас“). 
 
В ролята на анализатори влизат лицата на най-популярните публицистични предавания на обществената медия – Бойко Василев („Панорама“), Добрина Чешмеджиева („Референдум“) и Димитър Цонев („Още от деня“).
 
Между темите за КТБ, Украйна и изборите, зрителите ще разберат още:
- защо Бойко Василев няма профил във Фейсбук,
- кое музикално парче най-добре илюстрира политиката през годината, според Добрина Чешмеджиева и
- как Димитър Цонев използва социалните медии.
 
Всички те разсъждават за стените, които се издигнаха през 2014-та и дали - с развитието на технологиите - умира общуването между хората.
 
Екипът на годишното предаване остава верен на усилието винаги да изненадва както визуално, така и съдържателно. Зрителите няма да видят само архивни кадри, защото журналистите на БНТ отново ще бъдат на местата на събитията, в търсене на главните герои и техните променени съдби.
 
Репортерските разкази ще разкрият защо пиенето на кафе и музиката станаха толкова важни в българската политика, ще ни срещнат отново с ужаса на наводненията и взрива в село Горни Лом. 
 
Няма да бъдат пропуснати и добрите новини, които се случиха през изминалите месеци.
Зрителите ще разберат какви са съкровените желания в Коледната нощ на героите от детската Евровизия – Крисия, Хасан и Ибрахим. Заедно с талантливите деца ще бъдат и техните големи семейства. За първи път ще чуем как пеят сестрите на Хасан и Ибрахим, също близначки.
 
Събитията, които разтърсиха света, ще бъдат представени чрез лични истории. Кореспондентът на БНТ в Брюксел Владислав Велев ще ни срещне с родители, чиито деца са привлечени от джихадистите.
 
В „Събитията на 2014-та” ще стане ясно, че обществената телевизия е намерила и български следи в друг световен проблем - ебола. Зрителите ще видят младия учен Велин Димитров. Изобретеният от него специален робот ще помага на лекарите да се справят с болестта.
 
„Събитията на 2014-та” - 26 декември, 20:30 часа, по БНТ1.


ИЗБРАНО