”Гласът на България” е Кристина Иванова

22 декември 2014 | 00:28 Дачев
Кристина Иванова от Попово спечели в неделя вечер музикалния формат "Гласът на България"
 
На финала тя се конкурираше с талантливата Ати Моллова. Точно преди финала, минути преди да бъде обявен победителят,  Невена Цонева пък се отказа от участие.
 
Кристина беше от отбора на фолкпевицата Десислава. Във всичките си изпълнения досега тя изпя песни от най-различни музикални жанрове. 
 
Наградата си Кристина получи лично от изпълнителния директор на bTV Павел Станчев. Тя получава запис на собствен сингтъл, 20 000 лв. и лек автомобил.
 
* * * * * * *

Драматичните събития и резултатите от гласуването проследиха близо 1 250 000 зрители. В пика на зрителския интерес риалитито е гледано от почти 1 423 000 души
 
„Гласът на България” убедително печели битката за зрителското внимание с аудиторния дял на финалния епизод  47.26%.
 
* * * * * * *
 
За финалния концерт, дамите бяха подготвили по три песни – една - избрана им от „Ку-ку бенд”, една заедно със своя ментор и една, която според тях ще ги представи най-добре. На сцената на шоуто прозвучаха оригинални интерпретации на хитове като „New York, New York” в акомпанимент на Берковската духова музика, японската „Шима ута“, лиричното изпълнение на „Gangnam Style” и други. 
 
Четирите момичета изпълниха заедно със своите ментори и хитове като „Минаваш през мен”, представен от Миро и Невена, „Чуй ме” – Орлин Горанов и Анна, „Right Here Waiting” –  Десислава и Кристина, а Наско се престраши да излезе от сферата на рока и заедно с Ати изпълни „Дали съм жив”. 
 
След първата част от надпреварата отпаднаха Анна Пешева и Невена Цонева, която взе решение сама да се оттегли от шоуто.
17-годишната Кристина и Ати влязоха във финална битка, която донесе успех на момичето от Попово.
 
Успехът на Кристина бе предсказан и от гост-звездата Серждо, който в края на концерта и преди обявяването на резултатите излезе на сцената и изпълни хита си „Without You” с други двама участници от този сезон на шоуто – Селим и Севин.


ИЗБРАНО