Елисавета Каменичка от радио Благоевград във „Връстниците-2“

21 ноември 2014 | 15:41 Дачев
Директорът на "Радио Благоевград" Елисавета Каменичка е главният герой в поредния епизод на поредицата на БНТ2 - „Връстниците 2“.
 
Този петък, 19 ноември 2014 в предаването, посветено на 55 години от създаването на националната телевизия, журналистката ще разкаже спомените си от телевизионните събития, които са я впечатлили.
Излъчването е от 21:30 до 21:50 ч.

"Връстниците" възникна още през юни 2009 г., когато БНТ честваше своята 50-годишнина. Тогава се събираха зрителски истории, а 10-те най-интересни от тях бяха заснети във формата на кратки филмчета, излъчени непосредствено преди юбилея. В екипа на проекта са Екатерина Генова, Николина Димитрова и Олег Ковачев.

През ноември 2014 г. проектът бе продължен във "Връстниците 2" - този път чрез 8 поредни филма със спомените на известни личности. Режисьори на 20-минутните епизоди са Димитър Шарков и Росен Елезов, сценарист е Юри Дачев.

* * * * * * *
 
Елисавета Каменичка е родена заедно с БНТ. Тя е носител на приза „Жена на годината на Благоевград“ за 2014 година, както и на наградата „Сирак Скитник“ за най-добър мениджър в системата на БНР.
 
Ръководителят на популярното югозападно радио е инициатор на проекта „Инвестирай в младостта” в подкрепа на млади таланти и на редица благотворителни инициативи. 
 
По нейна идея е възродено и музикалното студио на радиото, където днес се провеждат на живо десетки музикални събития.


ИЗБРАНО