Продуцентите се разграничиха от конкурс за филми и сериали

14 ноември 2014 | 11:45 Дачев
В специална декларация, разпространена тази сутрин от изпълнителния директор Мария Савова, Асоциацията на телевизионните продуценти (АТП) реагира срещу организирания от марката спиртна напитка (ирландско уиски) конкурс.

В документа се казва:

"София, 13 ноември 2014 годинa
Относно провеждането на конкурса „Jameson Златна бленда: „Българските награди за филми и сериали”
 
Във връзка с организирания за втора поредна година от Jameson Irish Whiskеy конкурс „Jameson Златна бленда: българските награди за филми и телевизионни сериали” заявяваме, че Асоциацията на телевизионните продуценти се разграничава от събитие, което по своя замисъл смятаме, че няма необходимата представителност, за да оценява постиженията на филмовата и телевизионната индустрия. 
 
Уважаваме и високо ценим усилията на Jameson при подкрепата на късометражното кино в България и по света. Смятаме обаче, че зад добрата идея да се организират награди Jameson, които да отбележат успехите на българското телевизионно и филмово производство, всъщност стои рекламна кампания, която се ползва от публичността на филмовите и телевизионните проекти и на лицата, ангажирани в тях."

Конкурсът бе обявен през октомври, като гласуването е през интернет до 17 ноември, а победителите ще бъдат обявени на специална церемония на 22 ноември.


ИЗБРАНО