БНТ2 ще чисти Панчаревското езеро през уикенда, кани желаещи

23 октомври 2014 | 15:15 Дачев
Набират се доброволци за акция "Панчаревско езеро"
 
Акцията се осъществява със съдействието на фирма "Екобулпак" и Столична община.
 
Доброволческата акция на БНТ2 за спасяване на Панчаревското езеро ще се проведе този уикенд – 25 и 26 октомври. Медията призовава жителите на София да се включат, помагайки да се почисти този естествен воден басейн от натрупани през годините битови отпадъци.
Сборният пункт е в 10:00 часа сутринта в събота и неделя на язовирната стена от страната на преливника. 
 
Доброволците ще чистят основно по бреговете на езерото, а с помощта на лодки и водни колелета ще се вадят и пластмасовите боклуци от водата. За участниците в акцията ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците.

* * * * * * *
 
„Ако не се вземат мерки, в скоро време можем дори да се лишим от този оазис край София. Като обществена медия, БНТ2 повдига тревожния въпрос и очакваме да дойдат достатъчно  хора, които да ни помогнат да изчистим Панчаревското езеро и да го спасим от изчезване” - заяви репортерът на БНТ2 и инициатор на кампанията Карина Караньотова.

Караньотова е била водещ на магазинното предаване "Уикенд" по Diema 2, през 2008 - януари 2011 г. е последният водещ на "Глобусът" по bTV, през това време участва и във втория сезон на приключенското риалити "Форт Бояр" (пролет 2009 г.). От март 2012 г. е репортер в сутрешния блок на TV7, а през октомври 2013 г. се присъедини към сутрешния блок на БНТ2.


ИЗБРАНО