Нови поредици с магия и по NG, и по Discovery

22 октомври 2014 | 16:06 Дачев
Отвъд магията“ стартира по National Geographic Channel на 12 ноември от 20:55 часа.
Водещ на поредицата е илюзионистът Дръмънд Мъни-Кутс (Ди Ем Си), които е вдъхновен от най-известните илюзионисти за всички времена.
Той комбинира триковете си пред публика с източния мистицизъм, бойните изкуства и азиатската магия.
 
Промиване на мозъци с магия“ тръгва по Discovery Channel на 24 октомври от 22:00 часа.
Новата поредица води зрителите на завладяващо пътуване, за да разкрие тайните на човешкия ум: започва изследване на най-познатата, подвеждаща и любопитна тема в света - самите нас. 10 епизода ще разгледат нашето поведение, уязвимост и вродено желание да бъдем манипулирани - без значение колко неподвластни си мислим, че сме.
 
Освен това, по Discovery в понеделник вече започна четвърти сезон на „Динамо: Невероятни магии”.
 
* * * * * * *
 
„Отвъд магията” ("Beyond Magic"):
Телевизионната продукция се състои от 7 едночасови епизода, които ще се излъчват всяка сряда.
Водещият - илюзионистът Дръмънд Мъни-Кутс (DMC - Drummond William Thomas Money-Coutts) - впечатлява зрителите с въздействащи трикове по улиците на Лондон, Барселона, Мексико Сити и Сингапур. 
 
28-годишният Ди Ем Си е вдъхновен от най-известните илюзионисти за всички времена - Худини (прославен със сензационните си бягства), Карл Зенер (известен с работата си върху екстрасензорните възприятия) и огъващия лъжици медиум Ури Гелър. 
Ди Ем Си усвоява невероятните им номера, като добавя източен мистицизъм, бойни изкуства и азиатска магия.
 
В поредицата зрителите ще видят как той се среща с прочутия китайски фокусник Лу Чен в Сингапур, където научава как азиатската магия се опитва да свърже мечтите с реалността. В Лондон, Ди Ем Си изпълнява отблизо шокиращи магически трикове, а по средновековните улици на Барселона се изявява като любител на модерното изкуство, създавайки произведение със сценична илюзия. 
 
Поредицата е продуцирана от Windfall Films в сътрудничество с So Shoot Me TV за NGCI с изпълнителни продуценти Карло Масарела (Windfall Films) и Марк Лесли (So Shoot Me TV).
 
* * * * * * *
 
„Промиване на мозъци с магия” ("The Mind Control Freaks"): 
10 епизода ще разгледат нашето поведение, уязвимост и вродено желание да бъдем манипулирани - без значение колко неподвластни си мислим, че сме.
 
Четиримата невероятни водещи са експертите Алексис Конран, майстор на манипулацията (известен с ролята си в хитовия сериал на BBC „Истински измамници” - The Real Hustle, 2006 - 2012); единствената жена в екипа - чаровната Лив Бойри (световноизвестен играч на покер с диплома по физика); Люис ле Вал (специалист по хипноза и четене на мисли) и Пийт Уордел, считан за един от експертите с най-ловки ръце в света. 
 
Невероятната четворка ще приложи хитри психологически трикове и брилянтна манипулация на съзнанието върху нищо неподозиращи хора, за да ги накара да вършат неща, които никога не са представяли, че ще могат. 
Специалистите ще разбулят шокиращата истина, че никои от нас не е в състояние да се контролира напълно. Вижте как мъж напълно забравя годеницата си, как Алекс убеждава непознати да му дадат ключовете от колата си и как 104-килограмов боксьор не е в състояние да счупи чаша от стиропор. 
Поредицата умело комбинира забавлението с психологията, предоставяйки на зрителите изумителни разкрития за силата на манипулацията. 
 
В първия епизод на шоуто Лив и Люис превръщат силен мъж немощно от дете. В същия епизод разбираме и защо минувачи пръскат с лютив спрей непознат човек и как Алекс шокира купувачи, продавайки им дрехи на покойник.
 
Един от водещите, Алексис Конран е изключително популярен с участието си в хитовия сериал „Истински измамници” по BBC. Той превръща света на измамата във форма на изкуство и е признат като изключително талантлив артист и човек, с когото не бихте искали да играете карти. Алексис е роден в Париж, но израства в Атина. Едва 16-годишен той заминава за Лондон, за да учи актьорско майсторство. Дипломира се в Академията за музикално и драматично изкуство в Лондон. Алексис започва кариерата си като актьор, но следва желанието си да учи за изкуството на магията. Докато работи три години като професионален фокусник, той специализира в областта на манипулацията с карти. Известният илюзионист продължава кариерата си като забавлява знаменитости на екзотични частни партита по целия свят. 
 


ИЗБРАНО