Култовият сериал ”Туин Пийкс” се завръща

7 октомври 2014 | 10:26 Дачев
Новият сезон на драмата, която през 1990 и 1991 г., плени милиони зрители по света с историята за странния град, в който е убита млада кралица на красотата, вече има и тийзър.
 
Сериалът "Туин Пийкс" ще се завърне на екран със сезон 3 през 2016 г., съобщи един от създателите му - Дейвид Линч ("Диво сърце", "Синьо кадифе", "Дюн", "Мълхоланд драйв"). За третия сезон ще бъдат заснети 9 епизода, които ще се излъчат по тв мрежата "Showtime" (дъщерна  на CBS) през 2016 г.
Продуценти отново ще бъдат Линч и Марк Фрост ("Фантастичната четворка"). 
 
Сериите ще бъдат продължение, а не римейк на историята за град "Туин Пийкс". Действието ще се развива в наши дни и вероятно ще даде отговорите на мистериите от първите два сезона.
 
Слуховете твърдят, че Кайл Маклоклън, днес на 55 години, отново ще влезе в ролята на агента от ФБР Дейл Купър, за която взе Златен Глобус. Актьорският състав обаче все още не е обявен.

* * * * * * *

В България поредицата е излъчвана по Канал 1 на БНТ от 1992 г., а в нов дублаж и по Нова телевизия (от 2005 г.). Българските зрители можеха да я гледат отново и по канал CBS Drama от декември 2012 г.

Именно чрез "Туин Пийкс" изгря звездата на Лара Флин Бойл, известна по-късно у нас с ролите си в сериалите "Али Макбийл" (1997-2002), излъчван от групата на bTV след 2001 г., "Адвокатите" (по AXN Crime), "Лас Вегас" (Нова ТВ, в момента и по FOX), "Закон и ред" (Нова ТВ, Fox Crime, TV+, Кино Нова) и кино филмите "Мъже в черно 2" (2002) и "Земя на слепци" (2006, само на DVD).
 


ИЗБРАНО