”БНТ такси” тръгва в изборната нощ

1 октомври 2014 | 16:04 Дачев
Предаването ще разбере какви са настроенията и очакванията на избирателите след решаващия ден на вота.
 
Спас Кьосев ще търси първите реакциите в "студиото на колела".
Оригиналният формат "БНТ такси" на националната телевизия (излъчван като регулярно предаване до ноември 2012 г.) ще даде възможност на хората да споделят проблемите, които ги вълнуват и как те виждат бъдещето на страната.
 
* * * * * * *
 
Извънредната изборна програма на 5 октомври ще стартира с "Денят на изборите започва". Сутрешният блок е във времето от 7 до 12 часа с водещи Ася Методиева, Аделина Радева и Георги Любенов.
 
До обяд новини ще има на всеки кръгъл час. Репортери от цялата страна  ще информират как протича изборният процес в страната, а специален пратеник на БНТ от Бурса ще обобщава вота на сънародниците ни в съседна Турция. Новинарски емисии ще има още в 14:00, 18:00 и 20:00 часа. 
 
* * * * * * *
 
Изборни студиа
 
"Още от деня на изборите" започва в 16 часа. Събеседници на водещия Димитър Цонев ще бъдат утвърдени анализатори и известни политици от близкото минало. 
 
Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев ще бъдат със зрителите в "Нощта на избора".
Предаването започва в 18:45, или 15 минути преди официално да приключи изборния ден. Зрителите ще видят обобщение на резултатите от две социологически агенции - „Алфа Рисърч” и „Галъп Интернешънъл”.

От Студио 3 на „Сан Стефано” 29 Добрина Чешмеджиева ще следи последните данни, а анализът е на социолозите Боряна Димитрова и Живко Георгиев, които ще коментират как ще изглежда следващото управление на страната. 
 
Студиото в НДК отново ще бъде запазена територия за най-горещите политически интервюта.  Изборните победи и загуби Бойко Василев ще обсъди  с лидерите на основните политически сили, както и с авторитетни политолози. 
 
* * * * * * *
 
Пресконференции
По традиция, БНТ ще предава пряко пресконференциите на основните политически  претенденти от НДК.  
 
Медията ще бъде актуална и в интернет (на уеб сайта bnt.bg/izbori, в социалната мрежа Туитър @ BNT_1 и чрез хаштаг в социалните мрежи #BNT Izbori).


ИЗБРАНО