Сара Брайтман при „гласовете на България” през ноември

21 септември 2014 | 17:53 Дачев
Тази вечер от 20 часа в ефира на bTV се завръща „Гласът на България”. Още на следващия ден, празничния 22 септември, отново от 20.00 часа ще бъде излъчен втория епизод на музикалното предаване. 
 
Докато зрителите на bTV очакват изявите на кандидатите за титлата „гласът на България”, изпълнителите са в трескава подготовка за срещата си със световноизвестната 54-годишна британска изпълнителка Сара Брайтман (Sarah Brightman) през ноември, когато е концертът на звездатау нас.
 
Броени часове след приключването на снимките на шоуто, двама от треньорите – Десислава и Наско разказаха пред Диана Любенова в "Тази неделя" какви изненади очакват зрителите в първите два епизода. Те разкриха и този тайнствен нов елемент в „Гласът на България”, който се нарича „double blind” или „двоен кастинг на тъмно” и си спомниха първите си реакции, когато екипът на шоуто им поднесе тази изненада. 
 
При т.нар. „double blind”, след завъртането на столовете към сцената /независимо дали след натискане на бутона или след края на изпълнението на кандидата/, треньорите продължават да не виждат кой стои срещу тях и към кого отправят своите оценки, защото изпълнителят е скрит зад завеса. Това може да е напълно неизвестен музикант или вече утвърден такъв, техен ученик, учител, приятел, световна звезда и т.н. А кой ще бъде първият кандидат, когото завесата ще скрие, зрителите на bTV ще разберат тази вечер. 
 
* * * * * * *
 
В първите два епизода на „Гласът на България” Десислава ще разкрие уменията си в танците и ще изпълни своя интерпретация на парче на AC/DC, а Наско разкри в „Тази неделя”, че тайният трик на Десислава да привлича участниците в своя отбор се крие в ... обувката ѝ. Неспирните закачки на Миро с Наско ще му изиграят лоша шега и ще му отнемат един доста желан глас, който в крайна сметка ще избере Наско за свой ментор. А уникалното чувство за хумор на Орлин ще обърква кандидатите до последната минута на шоуто.
 
Сред първите участници в „Гласът на България” се открояват няколко 16-годишни младежи, няколко имена, познати вече на музикалната сцена, една дама, чиято песен е била създадена за партиен химн и българският Бон Джоуви. Изпълнението на една дама ще накара четирите емблематични фигури да си запушат ушите по време на изпълнението ѝ, а друг кандидат, явявал се в първия сезон на предаването, ще се завърне отново на познатата му сцена.
 


ИЗБРАНО