България Он Ер в изборния ден

20 май 2014 | 15:54 Дачев
Новини на всеки 30 минути, коментари от България и Европа, задълбочени анализи от Bloomberg
 
В деня на изборите за Европейски парламент (ЕП) - неделя, 25 май, 2014 г., телевизия Bulgaria On Air започва първото си коментарно студио в 08:30 часа. До обяд анализите ще са поверени на Ивайло Лаков, а всички новини от страната и света зрителите ще научават от Петя Стефанова.
 
Какво очаква бизнеса през следващите 5 години мандат на Европейския парламент, каква промяна искат общините, в каква Европа искат да живеят младите хора – това са въпросите, на които Ивайло Лаков ще търси отговори от своите гости. 
 
Зрителите на телевизия Bulgaria On Air ще могат да се информират за хода на вота в България и в целия Европейски съюз от новинарските емисии, които след обяд са на всеки 30 минути, с водещи Радинела Бусерска и Милена Милотинова
Преки включвания от Европейския парламент и ексклузивни анализи на европейски специалисти, извънредни коментари на партньорите от телевизия Bloomlerg ще бъдат част от програмата.
 
* * * * * * *
 
В 15:00 часа започва извънредното коментарно студио с водещ Доника Ризова.
Нейни гости ще бъдат Теодор Стойчев (и.д. ръководител на Информационното бюро ЕП в България), Калин Славов (изпълнителен директор "Трансперънси Интернешънъл"), Росен Стоянов и Евелина Христова (преподаватели в НБУ).
 
От 17:30 часа започва извънредното издание на Boom&Bust - за ролята на ЕП в институциолналния баланс на Европа, както и това как гражданите на Съюза възприемат демократичността му, какво зависи от ЕП, възстановява ли се Гърция и страните от периферията, по-силна ли е Европа днес след тежката финансова криза и дали тя въобще е свършила.
 
По тези теми, гости на предаването ще бъдат Катя Христова (преподавател по европеистика) и Христос Мурутис (предприемач).
Посланикът на Република Франция, Ксавие Лапер дьо Кабан, ще говори за това, каква да бъде Европа и каква да бъде България в нея.
 
Гости на Владимир Сиркаров и Кузман Илиев ще бъдат още и икономистът Владимир Каролев, преподавателят по икономика в Тайланд проф. Красимир Петров и професорът по икономика от Университета за приложни науки в Цвикау, Германия - Стефан Колев.
 
* * * * * * *
 
Извънредното изборно студио на Bulgaria On Air започва в 19:00 часа.
 
Водещият Веселин Дремджиев ще коментира резултатите и последствията за България със Стойчо Стойчев (политолог, преподавател в СУ "Св.Климент Охридски”), Тихомир Безлов (анализатор от Центъра за изследване на демокрацията), Деница Сачева (ПР специалист и наблюдател на изборите), Теодора Ангелова (студентка по политология в СУ "Св.Климент Охридски"), проф. Михаил Станчев (преподавател в Харковския университет, чуждестранен член на БАН, бивш украински дипломат в София, бесарабски българин) и Ради Стамболов (бизнесмен).
 
На пряката линия за анализи ще се включат кореспонденти от Атина, Букурещ, Никозия, Париж, Бон, Лондон, Будапеща, Прага, Рим, Брюксел. 
 


ИЗБРАНО