Президентът Плевнелиев ще гостува в студиото на БНТ в Сочи

22 февруари 2014 | 13:08 Дачев
БНТ1 и БНТ HD излъчват пряко закриването на Олимпиадата
 
Президентът Росен Плевнелиев ще гостува в студиото на БНТ в Сочи тази неделя, 23 февруари 2014. Зрителите могат да видят разговора на олимпийската медалистка Евгения Раданова с българския президент по БНТ1 и БНТ HD.
Предаването „Днес на игрите с Евгения Раданова” е с начален час 16:45 българско време.

По-късно, от 18:00 ч., националната телевизия ще излъчи пряко церемонията по закриването на ХХІІ-те Зимни олимпийски игри. Тя ще продължи 2 часа и половина и ще бъде коментирана от Цветелина Абрашева и Камен Алипиев.

На откриването на игрите на 7 февруари, на място в Сочи бе българският премиер Пламен Орешарски, който бе и гост на Евгения Раданова в студиото на "Днес на игрите".

* * * * * * *

В събота държавният глава ще наблюдава надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон, участие в което ще вземе и българският квартет биатлонисти. Президентът ще присъства и на гала спектакъла на турнира по фигурно пързаляне на игрите в Сочи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
В неделя, 23 февруари, Росен Плевнелиев ще посети олимпийското село и ще се срещне с българските спортисти и треньори. По време на визитата в Сочи не са предвидени никакви политически срещи.

* * * * * * * *
 
Повече от 700 000 души гледаха откриването на 7 февруари по БНТ. Авторският екип на шоуто беше изцяло руски, под ръководството на шефа на „Первый канал” Константин Ернст. 
 
Той съобщи, че главен режисьор-постановчик на закриващия спектакъл ще бъде роденият в Швейцария Даниеле Финци Паска. Той ще отговаря и за церемонията по откриването на Параолимпийските игри на 7 март. 
 
Даниеле Финци Паска е известно име в театралния свят. Има десетки постановки, сценарии и проекти в областта на операта, акробатичния театър и киното, сътрудничи на „Цирк дьо Солей”.
 
По традиция, на закриването спортистите участват в празничния парад. Официални елементи са речта на президента на МОК Томас Бах, изпълнение на националните химни на Руската Федерация и Гърция, предаване на знамето на следващия домакин на Зимните олимпийски игри през 2018 г. – Южна Корея, и загасването на олимпийския огън. В заключителния спектакъл ще се включат известни музиканти, артисти, балетисти и танцьори.
 
* * * * * * *
 
Утре (неделя) по БНТ 1 и БНТ HD

- „Днес на игрите с Евгения Раданова”: 16:45 -  17:30 ч.
- Церемония по закриване на Олимпийските игри: 18:00 ч.
 
* * * * * * *

Българските зрители можеха да наблюдават Зимните олимпийски игри през 17-те им дни (още от 6 февруари) по множество тв канали, в това число трите програми на БНТ (БНТ1, БНТ2 и БНТ HD), трите програми на "БГ Сат" (F+, TV+ и Film+ HD), трите канала на Евроспорт (Eurosport, Eurosport 2 и Eurosport HD), немския канал ARD, руския канал РТР и др.



ИЗБРАНО