Позиция на bTV по повод декларацията на Росен Петров

10 февруари 2014 | 15:44 Дачев
bTV Media Group се дистанцира от поведението на водещия с разпратена до медиите официална позиция

Ето и пълният текст на декларацията:

"bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването „Нека говорят” на 9 февруари 2014 г., в което той без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот. 
 
bTV тълкува случилото се, като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV в предаването на 9 февруари 2014 г. са изненадващи за ръководството на телевизията.   
 
Предстои медията и компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали. 
 
По отношение на публицистичните си предавания, bTV винаги е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност. Обективната журналистика е тази, която ще продължи да присъства в ефира на bTV и в бъдеще. "

* * * * * * *

Росен Петров изненадващо прочете вчера в ефир своя декларация, с която заяви, че се присъединява към "България без цензура".

* * * * * * *

По повод финала на късното сатирично шоу Голата истина" с Любо Нейков и Ели Гигова, от bTV съобщават, че на 14 февруари приключва първият му сезон.

По тази причина, от идния понеделник на негово място ще върви 
ситкомът "Двама мъже и половина".

* * * * * * *

Водещата на сутрешния блок "Тази сутрин" Генка Шикерова се връща от отпуска след две седмици и ще бъде отново в ефир. Дотогава ще я замества Мариана Векилска.

* * * * * * *

Изпълнителният продуцент на "Нека говорят" - “Дрийм Тийм Прадакшънс” АД -разпространи следното изявление:

"Уважаеми колеги,
 
По време на излъченото вчера, неделя 09 февруари, на живо издание на предаването “Нека говорят с Росен Петров”, водещият на предаването прочете в ефир декларация за присъединяването си към партийна организация и мотивите за това.
 
Продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД се разграничава от своеволните действия на водещия г-н Росен Петров. Заявяваме, че изчетената в ефир декларация не е част от сценария, подготвен от екипа на Предаването и не сме били предварително информирани за нея.
 
„Дрийм Тийм” ще потърси правата си, които са нарушени с действията на водещия.
Продуцентска компания “Дрийм Тийм Прадакшънс” АД заявява, че винаги се е водила от интересите на зрителите и е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност."
 


ИЗБРАНО