Екип на ”Алфа” ТВ атакувал френското аташе

21 януари 2014 | 15:34 Дачев
Скандал във Франкофонския център във Варна. Полицията потвърди, че е имало инцидент.

В същата сграда се намира офисът на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие (Stéphanie Dumortier), която стана известна след скандала с Волен Сидеров на самолет от София за Варна.

Репортер и оператор на партийната телевизия са опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Тя обаче отказала, което предизвикало агресивно поведение от страна на журналистическия екип. От Франкофонския център са подали сигнал в полицията, откъдето на мястото е бил изпратен екип. Информацията е на "Дневник".

"Работещите в сградата са се почувствали притеснени от екипа на телевизия "Алфа" и са потърсили съдействие от органите на реда", коментира говорителят на полицията в града Ивана Милева, без да даде повече подробности. Засега няма официално съобщение.

По неофициална информация обаче Стефани Дюмортие, както и служители на Центъра, са дали информация за случилото се в Първо районно управление във Варна.

* * * * * * *

Пред БЛИЦ депутатът от "Атака" Николай Александров представи друга версия: "Няма такова нещо. Журналистите са били пред сградата на института във Варна, за да се срещат с Дюмортие и да запишат нейната версия за случая на летището. Нямало е някакви пререкания, никакви словесни конфликти, агресия. Тя има право да откаже да говори, но в случая просто се е скрила, след което е извикала полиция". Той уточни, че репортерите не са викани в полицията.



ИЗБРАНО