„Линия Сочи” и „Днес на игрите” за зимната олимпиада

19 януари 2014 | 14:13 Дачев
Две основни предавания ще бъдат акцент по БНТ при отразяването на Зимните Олимпийски игри 2014 г.

Най-интересното от олимпийските арени ще бъде обобщавано в студийната програма „Днес на игрите с Евгения Раданова” в 21:00 часа.
Водещите, коментаторите и репортерите на предаването ще направят българския зрител съпричастен с битките за олимпийските медали. 
 
Състезанията от деня ще попадат във фокуса на „Линия Сочи”, която ще се излъчва вечер от 23 часа и сутрин от 6:30 часа (БНТ1).
Същото предаване ще върви и от 8:30 часа по БНТ 2 и БНТ HD.
 
Между 6 и 23 февруари 2014 г. се очаква да бъдат излъчени общо над 250 часа телевизионна продукция, която ще бъде разпределена между каналите БНТ1 и БНТ2.
Отделно от тези канали, самите състезания ще могат да се гледат по БНТ HD.
 
Най-очакваният момент е церемонията по откриването - обещаният от домакините грандиозен спектакъл е на 7 февруари с начален час 18:00 (БНТ1 и БНТ HD).
Евгения Раданова ще води в ефир и двете церемонии: по откриването и закриването.
 
* * * * * * *
 
Предаването “Днес на игрите с …” ще се излъчва от студийния комплекс на БНТ в Олимпийския парк в гр. Сочи, Русия. Днес в руския културно-информационен център в София бе оповестено, че водещ ще бъде 36-годишната Евгения Раданова - световен и европейски шампион по шорттрек (бързо пързаляне с кънки на лед). Голямата българска спортистка притежава и три медала от две олимпиади - 2002 г. в Солт Лейк Сити и 2006 г. в Торино.

„Телевизията не е моята естествена среда, но ще се опитам да предам емоцията от олимпийските игри в Сочи.” – сподели Евгения Раданова.
 
В ефира на БНТ  журналистът от ИТАР ТАСС Игор Ленкин предаде факела от щафетата с олимпийския огън на генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Той ще се включи в церемонията по пренасянето му  на 22 януари в Ростов на Дон, пробягвайки 300 метра. 

* * * * * * *
 
В изнесеното студио на БНТ от Руския културно-информационен център, децата от таекуон-до клуб в гр. Самоков с ръководител Петър Виденов направиха смразяваща кръвта демонстрация: чупене на стъкло със завързани очи.
 
Направление „Спорт” на националната телевизия (Боряна Тончева и Методи Манченко, главен продуцент на направлението) официално представи пълната програма на предстоящите игри в присъствието на генералния директор на БНТ Вяра Анкова, министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева (в пряко включване от Министерски съвет), генералният секретар на БОК Белчо Горанов, български спортисти, сред които първият медалист от олимпийски игри Иван Лебанов, българските олимпийски шампионки Екатерина Дафовска и Тереза Маринова, посланици  и журналисти.

* * * * * * * *

Евгения Раданова не за първи път участва в телевизионни продукции: тя бе "звезден репортер" на Нова телевизия, а през септември - декември 2010 г. участва в певческото-танцово шоу ”Bailando - сцена на мечтите” по същата телевизия, където танцува с младия състезател по шорттрек Асен Йорданов. През 2011 - 2012 г. Раданова бе и едно от лицата на кампанията на bTV "Да изчистим България за един ден".


ИЗБРАНО