Интервю на Манус Крани от Bloomberg за ”Инвестбук”

22 ноември 2013 | 11:05 Дачев
Топ анализатора ще видим тази вечер от 18:31 часа по „България он ер“ в предаването Инвестбук

Манус Крани (Manus Cranny) е редактор "Европейски пазари" в телевизия Bloomberg, обхващайки акции на международни компании, съкровищни бонове, стоки, Форекс търговия и бизнес новини от целия свят.
Той е в България за участие във второто издание на специализираната конференция за валутна търговия и инвестиции Forex Forum Investor.BG, която се провежда днес в столичния хотел "Шератон".
 
Крани започва кариерата си в бутиков инвестиционен фонд за заможни инвеститори, след което продължава като брокер в намиращата се в Лондон First Chicago Bank, вече част от JP Morgan Chase. Там Крани отговаря за фючърсни контракти, опции, деривативни продукти и облигации за институционални инвеститори от Близкия Изток вкл. Саудитска Арабия, Дубай, Оман и Абу Даби.

Преди да се присъедини към телевизия Bloomberg, Крани е заемал позиции Директор „Продажби“ в MF Global’s Private Client division в Лондон и Директор „Продажби“ в Cantor Index, част от Cantor Fitzgerald L.P. Работил е и като репортер „Пазари“ за CNBC Europe.

Крани има бакалавърска степен по мениджмънт от Queens University Belfast.
 


ИЗБРАНО