Режисьорът Олег Ковачев изкара следобеда в ареста

16 ноември 2013 | 21:42 Дачев
58-годишният Олег Ковачев е изкарал целия ден в районното, след като е бил арестуван в центъра на София с 30-сантиметров нож на броени метри от премиера Пламен Орешарски и лидера на БСП Сергей Станишев, които оглавяваха митинга на Орлов мост.
 
Олег, чиято звезда изгря в класиката „Рицар без броня", всъщност носел ножа не за да коли някого, а да разреже торта за рождения ден на предаването „Бразди", чийто режисьор е самият той - съобщава "24 часа".
 
Днес екипът на тв предаването "Бразди" беше гост на Мира Добрева в БНТ (след 11.00 ч. в "Денят отблизо с Мира" - бел.ред.). Подариха ни голяма торта, защото тази година "Бразди" става на 50.

След предаването искахме да почерпим всички колеги. Оказа се, че в телевизията няма такъв нож, който може да я среже както трябва. Живея наблизо и отскочих за нож. Навън ченгета на всеки метър - митинг на Държавна сигурност на Орлов мост. Слагам ножа в един плик и тръгвам обратно. Малко преди БНТ ме спират за проверка на документите.
После питат: "Какво носите в торбичката?" Казвам: "Нож!" и го вадя - а той 30 сантиметров, сериозен. Ония откачиха. Познайте какво се случи после...", написал той във Фейсбук. 
 
Час по-късно той добавил: „Ба, чак сега ме пуснаха от районното. Ножа го конфискуваха, аз ще се разписвам на всеки два часа. Колегите, като не ме дочакали, разкъсали тортата с ръце и я изяли. Подписах декларация, че нямам право да се доближавам на по -малко от 30 сантиметра от Орешарски, Местан, Станишев и Азис", пише Блиц.


ИЗБРАНО