Карина Караньотова влиза в сутрешния блок на БНТ2

11 октомври 2013 | 14:01 Дачев
На 16 октомври 2013 най-младият канал на БНТ - БНТ2 - празнува 2 години от създаването си.

Точно на този ден в ефира на БНТ 2 ще дебютират новите водещи на сутрешния блок "Добро утро с БНТ 2". Това са Тони Рапонска и Карина Караньотова.
 
С дамски тандем ще събуди зрителите навръх рождения си ден БНТ2. От 16 октомври, когато БНТ 2 празнува две години от създаването си, в студиото на сутрешния блок „Добро утро с БНТ 2” влизат водещите Карина Караньотова и Тони Рапонска. 
Зрителите вече познават Рапонска като лице на софийското издание на сутрешния блок, а Карина от дълго време е част от екипа новините на канала.
 
* * * * * * *
 
Всяка делнична сутрин от 7 до 9 часа заедно с репортерите и камерите на сутрешния блок от София, Варна, Русе, Пловдив и Благоевград, Тони и Карина ще информират зрителите за всичко най-интересно, което се е случило и се случва в момента. Освен в 15 преки включвания от различни точки на България, двете водещи ще поддържат пряка връзка със зрителите и в ефир, и ще следят коментарите в социалните мрежи.
 
В рамките на два часа, зрителите на БНТ 2 ще могат да научат регионалните новини от местния печат, както и актуална информация за трафика и задръстванията в градовете. Пътната обстановка в цялата страна, ремонтите  по места и подробна карта на районите без ток и вода са само малка част от полезната информация в „Добро утро с БНТ 2“. През новия сезон в предаването ще участват и известни личности от петте града,  които, заедно с репортерите, ще развеждат зрителите из свои любими места.
 
* * * * * * *
 
Много изненади и любопитни провокации са подготвили екипите на БНТ 2 за за своите зрители и приятели на 16 октомври, когато се навършват две години от първата поява на канала в ефир.
 
На живо от София ще може да се види как в столицата се изработва логото на телевизията от цветя. 
 
В Русе екипът на предаването ще даде старт на специален маратон, в който участие ще вземат ученици от спортното училище в града.
 
Техни връстници от Центъра по изкуствата в Благоевград ще изработят оригинална торта с логото на БНТ 2 по метода квилинг.
 
Репортерите във Варна пък ще очакват жителите на града на входа на Морската градина с чаша чай и приемна за сигнали, свързани с живота в града и региона.
 
* * * * * * *
 
ВИЗИТКА
Кои са водещите на „Добро утро с БНТ2”?
 
Тони Рапонска започва кариерата си в спортната редакция на Ефир 2, където по-късно прави предаванията „Тела в движение“ и „Звезди в Ефира“. Работила е в списанията „Паралели“ и „Шампиони“, дълги години (до февруари 2013) е  водещ на предаването за мода „Последен писък“ по Канал 3. От 16 април зрителите на БНТ2 гледат Тони всеки вторник в „Добро утро с БНТ 2“ от 9 до 10. 
 
Карина Караньотова е едно от лицата на новините на БНТ2. Преди това е работила в сутрешния блок на ТВ7 „Бодилник“ и „Уикенд с Миа Сантова“. Зрителите я познават още и като водещ на туристическото предаване „Глобусът“ по bTV (2000 - 2011 г.).
Карина е внучка на известната българска актриса Славка Славова.
 


ИЗБРАНО