БНТ2 с нова централна информационна емисия от 1 октомври - вторник

26 септември 2013 | 15:52 Дачев
Обща емисия новини от пет точки в страната
 
БНТ2 стартира новата централна информационна емисия - „България новини”.
Сигналът ще бъде качен на обществения мултиплекс (за цифрова ефирна телевизия) и това ще даде възможност да се приема почти в цялата страна. Цифровият сигнал ще е достъпен от предния ден, 30 септември.

"България новини" (19:15 ч.) заменя централната емисия "България 19:30", която стартира преди две години (на 16 октомври 2011 г.)
 
От 1 октомври 2013 г., всяка вечер от 19:15 ч. петте телевизионни центъра на БНТ ще създават обща емисия с продължителност 45 минути, която ще се излъчва от обновеното студио 4 на БНТ.
Модератор ще бъде Филипа Иванова, която ще включва последователно четирите регионални центъра - София, Пловдив, Варна, Благоевград и Русе. Те ще представят регионални новини, политика, международна хроника, култура и спорт. 
 
Репортерите на  БНТ 2 ще правят разработки, които провокират вниманието на хората от селото и града като във фокуса ще бъдат градските истории и човешките съдби. 
Новините ще се представят от екипите на БНТ2 от петте точки на страната.
 
Лицата на „България новини” са Филипа Иванова, Антон Чавдаров, Христина Христова – Любомирова, Нора Бочева, Галя Пенчева и Таня Матева. Спортните събития ще следят  Десислав  Йорданов и Илия  Илиев.
 
В централната новинарска емисия се запазват  и рубриките, в които активно участие взимат зрителите – „Гласът на града”, „Топ пет”, София над първия етаж” и „Ъндърграунд”. Кратките риалити форми са изградени на базата на зрителски  разкази и сигнали.
 
„България новини” продължава и кампанията на БНТ2 за събиране на средства за реставрация стенописите на храм-паметника „Св. Александър Невски”.
 


ИЗБРАНО