Нови шефове в Central European Media Enterprises (CME)

16 септември 2013 | 15:47 Дачев
Central European Media Enterprises (“CME”) (NASDAQ/Prague Stock Exchange: CETV) обяви, цитирани от bTV, че Кристоф Мануш и Майкъл Дел Нин са назначени за Главни изпълнителни директори на компанията, считано от 16 септември 2013 г.

bTV е собственост на CME, в която основен акционер е американската компания Time Warner от май - юни 2013 .

* * * * * * *
 
Роналд Лаудер, основател и Председател на Борда на директорите на CME, каза от името на Борда: „Много сме доволни, че Кристоф и Майкъл са новият екип, който оглавява компанията. Майкъл, който е част от Борда на директорите на CME от 2009 г., е проницателен директор с много добре развит опит и знания в медийния бизнес. Кристоф има богат оперативен опит и доказана репутация в управлението на електронни медии, включително и на пазарите, на които оперира CME. Вярваме, че техните умения и професионализъм са правилният избор за CME. Тази комбинация ще позволи Майкъл да ръководи корпоративните въпроси а Кристоф да се фокусира предимно  върху оперативните дейности . По този начин демонстрираме решимостта на Борда да бъдат достигнати най-високите цели акционерите на СМЕ.”
 
Първият коментар на Кристоф Мануш бе: „Развълнувам съм, че се присъединявам към CME и с нетърпение очаквам да се впусна в това предизвикателство. Щастлив съм, че ще работя с Майкъл и ще дадем всичко от себе си, за да продължим да надстрояваме над отличните резултати и репутацията на компанията във всяка една от шестте територии.”
 
Майкъл Дел Нин сподели: „За мен е голяма привилегия да оглавя CME с Кристоф, човекът постигнал едни от  най-добрите резултати . Познавам много от талантливите хора в компанията и нямам търпение да се присъединя към техния отбор.”

* * * * * * *
 
Кристоф притежава16-годишен опит като Главен изпълнителен директор на медийни компании, включително Alpha Media Group в Гърция, RTL Televizija в Хървания и ACS Media GmbH. Последната длъжност на Кристоф е като консултант на Turner Broadcasting International. Преди това той е бил член на Комитет по оперативен мениджмънт на RTL Group.
 
Майкъл Дел Нин е бивш директор в CME, заемал длъжността от октомври 2009 до септември 2013. Бил е вицепрезидент на Международни и Корпоративни Стратегии в Time Warner Inc. от началото на 2008 до напускането на Time Warner Inc. през септември 2013, за да се присъедини към CME като ко-изпълнителен директор. В тази своя функция, той е управлявал глобалните стратегии и инициативи на Time Warner Inc. с фокус на международните операции и инвестиции. Досега той е бил вицепрезидент, отговорен за сливания и придобивания. 
 
Преди да се присъедини към Time Warner Inc. Дел Нин е бил вицепрезидент в New Line Cinema. В това качество, той е правил икономически анализи на  филмите и телевизионните проекти на студиото. Развивал е дългосрочната бизнес стратегия на New Line. Преди да се присъедини към филмовата компания, Дел Нин е работил, като инвестиционен банкер в Media and Entertainment Group в Ню Йорк.
 
* * * * * * *

Днес, 16.09.2013 в Търговският регистър към Агенция по вписванията е извършена промяна в Надзорния съвет на БТВ Медиа Груп.

На мястото на Адриан Сарбу, който подаде оставка от поста Президент и Главен изпълнителен директор на компанията Central European Media Enterprises Ltd на 21 август 2013 г., като член на Надзорния съвет на БТВ Медиа Груп ЕАД е вписан г-н Антъни Чой.   
 
От декември 2010 година Антъни Чой работи като Изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Стратегическото планиране и операции в CME. Той става част от екипа на компанията през 2005 г. като заема поста Мениджър проекти, а от 2006 г. заема поста Ръководител на Финансово планиране и анализ. От 2008 г. е Ръководител на Планиране и развитие на бизнеса. През юли 2009 Чой е вече старши Вицепрезидент и ръководител на стратегическо планиране и операции.
 
Преди да се присъедини към СМЕ, Антъни Чой е работил в компанията Ernst & Young в Лондон и е отговарял за управлението на редица големи консултантски проекти.
 


ИЗБРАНО