Екип на Disney Channel засне в София предпремиерната прожекция на „Плажен тийн филм”

21 август 2013 | 16:48 Дачев
Новият летен тийн хит на Дисни с рекорден брой гледания; телевизионната премиера е на 21 септември (събота) сутринта
 
Оригиналният филм на Disney Channel „Плажен тийн филм” ("Teen Beach Movie") ще зарадва деца и родители с невероятни летни емоции, след зашеметяващия си рейтинг в САЩ.
Филмът разказва историята на двама тийнейджъри Брейди и Макензи, които мистериозно се озовават в плажен мюзикъл, сниман през далечната 1960 година.
 
Брейди и Макензи прекарват лятото си в каране на сърф и забавления. Изживявайки заедно последните моменти от това прекрасно лято във  водата, се разразява огромна буря Брейди и Макензи се събуждат на плажа на стар плажен мюзикъл “Wet Side Story”. В опита си да намерят начин да се върнат обратно в настоящето те се включват в битка между сърфисти и колоездачи за контрол над местния плаж. В следващия момент всичко това се превръща в запленяващ мюзикъл с много песни, танци и летни емоции.
 
Премиерата на филма за България ще бъде на 21 септември от 09:30 ч. само Disney Channel.
 
* * * * * * *
 
Заснемането на филма започва през януари 2012 година в Пуерто Рико на един от най-южните и пленителни острови - Фахардо. Създателите на филма са използвали похвата "филм във филма", с което определено успяват да спечелят огромен интерес от страна на тийн аудиторията.
 
Страхотните плажни гледки в комбинация с романтичните пориви на младите актьори превръщат „Плажен тийн филм” в любим на всички от 6 до 16 години. След премиерата на филма в САЩ на 19 юли тази година, той се превърна във филм №1 на Дисни за годината с над 8,5 милиона гледания в деня на премиерата.  
 
В главните роли ще видите Рос Линч (познат от сериала "Остин и Али"), както и новооткритата звезда Мая Мичъл; Грейс Фипс (в ролята на Лейла) и Гарет Клейтън (като сексапилния Танер).
Режисьори на филма са Винче Марчело и Марк Ландри.  
 
* * * * * * *

На 20-ти август от 18:30 ч. в кино “Арена” в “Мол България” в София (на бул."България" 19), дългоочакваният от всички тийнейджъри и родители филм бе показан за първи път в България - ексклузивна предпремиерна прожекция. По време на предпремиерата, екип на Disney Channel - Лондон засне кадри за промоционален видеоклип на филма, който ще бъде излъчен в ефира на телевизията в няколко европейски държави.
 
В събитието се включиха над 50 деца и тинейджъри, които предварително участваха в игра за спечелване на покана за тайната прожекция, специално организирана във Фейсбук страницата на списание Браво.
 
С помощта на водещия на събитието Ники Дограмаджиев, всички участници се включиха в различни игри и спечелиха много награди от Disney Channel.