БНТ с още едно коментарно студио: ”Обратно броене”

11 май 2013 | 14:30 Дачев
Какво се случва в отделните градове - преки включвания на кореспондентите и репортерите

Освен чрез осемте новинарски емисии и специалните си студия, БНТ1 ще проследи най-интересните моменти от изборния ден и чрез коментарното студио „Обратно броене” с водещи Асен и Сибина Григорови - от 16:30 до 18:00 ч.

На живо от студио 1 на БНТ те ще коментират темите, свързани със сигналите за нарушения, забраната за обявяване на резултати преди края на изборния ден, както и защо няма осъдени за купуване на гласове.

„Обратно броене” ще покаже какво се случва в отделните градове на страната чрез преки включвания на кореспондентите и репортерите на националната телевизия.

Гости на водещите Асен и Сибина в студиото ще бъдат анализатори и журналисти.

* * * * * * *

В програмата на БНТ2:
На 12 май БНТ2 ще проследи изборния ден в пет новинарски емисии с репортажи и преки включвания от София и регионалните телевизионни центрове в Пловдив, Русе, Варна и Благоевград – в 8:30, в 10:30, в 12:30, в 19;30 и 22:30 часа.
 
Първата емисия в неделния ден ще започне в 8:30 часа сутринта с информация за началото на изборния ден и особеностите за гласуване в различните региони. Как ще гласуват жителите с двойно гражданство в три благоевградски села, какво очакват да се промени хората от русенското село Виноград, ще гласуват ли патриотите от варненското село Климентово, известно като „селото на 100-те знамена”, защо в града под тепетата се увеличава интереса към мобилните урни за гласуване – това ще проследят репортерите на БНТ2 в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе. 
 
От новините в 10:30 часа зрителите ще разберат не само как протича гласуването в страната до този момент, но и кой е най-старият гласоподавател в Югозападна България. 
 
Обедната емисия в 12:30 часа ще е от студиото в София с водещ Филипа Иванова. Репортерите на БНТ2 ще проследят как протича гласуването в столицата и страната, каква е активността по места и има ли нарушения в изборния ден.
 
В централната информационна емсисия от 19:30 часа зрителите от София, Благоевград, Варна, Пловдив и Русе ще могат да се информират за новините от деня в техния регион. В този час всеки от петте телевизионни центъра ще излъчи собствена емисия с важните събития по места до този момент.
 
Изборният ден по БНТ2 ще завърши с извънредна емисия новини в 22:30 часа.
В преки включвания от София, Благоевград, Варна, Пловдив и Русе репортерите ще покажат как се обработват изборните книжа в страната и има ли опашки пред избирателните секции.

Анализ на предварителните резултати по БНТ 2 ще направят студенти, политолози и журналисти от различните градове.
 


ИЗБРАНО