Каналите на FOX: премиера на ”Касъл” сезон IV, ”Отмъщението” сезон II

8 януари 2013 | 14:41 Дачев
 FOX
 
Живите мъртви – сезон 3 (част 2)
от 11 февруари, всеки понеделник, от 22:40 часа
премиера за България
 
Третият сезон има съвсем различни начални надписи. Музиката си остава същата, но видеото показва изоставените коли по магистралата от началото на сезон 2 и имената на актьорите са изписани по различен начин. Андрю Линкълн е показан с шерифска значка за фон, имената на Сара Уейн Келис и Лори Холдън се промъкват между две гилзи от куршуми. Името на Норман Рийдъс върви с изображение на две стрели, забити в дънер на дърво, Стивън Юн е показан с джобния часовник, който Хършел Грийн подари на Глен. Името на Лорън Коуън е показано на фона на гробище, а това на Чандлър Ригс е придружено от индиански рози и фасадата на изоставената къща, в която Дарил търсеше София в началото на сезон 2. Името на Данаи Гурира е придружено от две сенки, които се движат зад затворена врата. Майкъл Рукър е показан с близък план на око на зомби. Името на Дейвид Мориси върви на фона на бърза обиколка на изоставена и полусрутена къща.
 
Андрю Линкълн като Рик Граймс
Лори Холдън като Андреа
Стивън Юн като Глен Рий
Чандлър Ригс като Карл Граймс
 
* * * * * * *
 
Касъл – сезон 4
от 5 февруари, всеки вторник, от 22:40 часа
премиера за България
 
Когато зрителите се запознаха с Ричард Касъл – прочут разведен автор на кримки, който отглежда сам дъщеря си, а майка му – бивша актриса, често го сваля на земята, той беше в писателска криза. Но когато полицията на Ню Йорк го разпита във връзка със серия от убийства, копирани от убийствата в романите му, Касъл откри вдъхновение в лицето на инспектор Кейт Бекет – умна и напориста следователка с вкус към странните и нетрадиционни случаи, инспириран от неразрешеното убийство на собствената й майка. Въпреки че постоянно са в конфликт, между двамата прехвърчат искри и те често се забъркват в неприятности с щипка романтика от мига, в който Касъл помага да залавянето на имитатора. След разрешаването на първия случай Касъл и Бекет продължават да разкриват странни убийства в Ню Йорк, благодарение на интуицията на Касъл и следователския подход на Бекет. След 4 сезона на въпроси и напрежение, двамата най-после признаха чувствата си един към друг в последния епизод от сезона.
 
Нейтън Филиън като Ричард Касъл
Стана Катич като Кейт Бекет
Джон Хуертас като Хавиер Еспозито
 
* * * * * * *
 
Джо – сезон 1
от 27 февруари, всяка сряда, от 21:00 часа
премиера за България
 
"Джо” (предишно заглавие “Le Grand”) е едночасова криминална драма за парижки полицейски инспектор, в чиято роля е Жан Рено („Леон”, „Професионалистът”). Всяко от разследванията на Джо е свързано с една култова забележителност на Париж – Нотр Дам, Катакомбите, Айфеловата кула, обелискът Паре де ла Конкорд или операта. Това е и втората звезда на сериала – Париж. Сериалът е създаден от носителя на „Еми” Рене Балсе – сценарист и продуцент на повече от 400 епизода от поредицата „Закон и ред” и създател на „Закон и ред: Умисъл за престъпление”.
 
В главната роля Жан Рено
 
* * * * * * *
 
Династията на Тюдорите – сезон 1
от 20 февруари, всяка сряда, от 21:50 часа
премиера за канала
 
„Династията на Тюдорите” е исторически сериал, чието действие се развива най-вече в Англия. Продукцията е заснета в Ирландия, неин създател е Майкъл Хърст. Сериалът, кръстен на династията Тюдор, е донякъде основан на живота на крал Хенри VIII. Първият сезон е хроника на царуването на Хенри, когато е подложена на съмнение годността му да носи короната заради конфликти в чужбина и интриги в английския двор. Нуждата от мъжки наследник го принуждава да отхвърли съпругата си Катрин от Арагон и да се венчае за Ан Болейн. Той има и редица извънбрачни връзки и става баща на незаконния син на любовницата си Елизабет Блаунт. Синът му Хенри Фицрой по-късно умира.
 
Джонатан Рийс Майърс като крал Хенри VIII
Хенри Кейвил като Чарлс Брандън
Антъни Брофи като посланик епископ Чейпиус
Джеймс Фрейн като Томас Кромуел 
 
* * * * * * *
 
BRANDX с Ръсел Бранд – сезон 1
от 17 февруари, всяка неделя, от 21:50 часа
премиера за България
 
BRANDX с Ръсел Бранд представя нецензурирана, нетрадиционна и забавна гледна точка към текущите събития, световната политика и популярната култура. В предаването Бранд общува с публиката на живо.
 
Ръсел Бранд като себе си
Мат Столър като себе си
 
* * * * * * *
 
Бесни кучета – сезон 2
от 7 февруари, всеки четвъртък, от 21:00 часа
премиера за България
 
„Бесни кучета” разказва за срещата на четирима приятели от детинство, които вече са прехвърлили 40-те и са необвързани, женени и разведени. Те са поканени от своя приятел Алво на вилата му в Майорка, за да отпразнуват пенсионирането му, след като е натрупал състояние. Уикендът под слънцето обаче се превръща в кошмарен лабиринт от лъжи, измами и убийства.
 
Макс Бийлсли като Уди
Филип Гленистър като Куин
Джон Сим като Бакстър
Марк Уорън като Рик 
 
* * * * * * *
 
Семейният тип – сезон 3
от 12-ти февруари Понеделник до петък от 20:30
премиера за България
 
Провокативен анимационен сериал, който представя ежедневните изпитания и несгоди на семейния живот, с големия замах и сатиричен подход, които само анимацията може да предложи.
 
Сет Макфарлън като Питър Грифин, Стюи Грифин, Брайън Грифин, Глен Куегмайър, Том Тъкър, Картър Пютершмид
Алекс Борстийн като Лоуис Грифин, Лорета Браун, Барбара Пютершмид,  Триша Таканава и други
Сет Грийн като Крис Грифин, Нийл Голдман и други
Мила Кунис като Мег Грифин

===============

FOXLIFE
 
Отмъщението – сезон 2
от 11 февруари, всеки понеделник, от 21:05 часа
премиера за България
 
Емили Торн миналото лято завладява Хемптънс, като интригуваща новодошла в това затворено общество. По всичко изглежда, че тя е изтънчено и дружелюбно „съседско момиче”, чийто обезоръжаващи чар и щедрост са й осигурили пълен достъп до ограничения кръг на хемптънското висше общество. Но Емили Торн е всичко останало, но не и каквато изглежда. Скрита зад фалшива самоличност, тя е жена с една единствена цел – ОТМЪЩЕНИЕ. 
Емили се завръща, за да продължи борбата, която започна в първи сезон. Тя разбира, че баща й е бил убит, майка й е още жива и конспирацията не свършва със семейство Грейсън. Единствените останали въпроси са колко високо стига конспирацията и какво ще открие Емили по пътя. 
 
Маделин Стоу в ролята на Виктория Грейсън
Емили Ван Камп в ролята на Емили Торн
Гейбриъл Ман в ролята на Нолан Рос
Хенри Крензи в ролята на Конрад Грейсън
Ашли Мадекве в ролята на Ашли Девънпорт
 
* * * * * * *
 
Частна практика – сезон 6
от 12 февруари всеки вторник от 21:05 ч.
премиера за България
 
Създателката на „Анатомията на Грей” Шонда Раймс, носителка на награда „Златен глобус”, е автор и на тази история за група лекари, които се опитват да променят собствения си живот и този на пациентите,  докато търсят опора един в друг в преследване на приятелството и любовта. След като се мести в Лос Анджелис и започва работа в частната практика на приятелите си, неонаталният хирург Алисън Монтгомъри най-после открива истинската любов в лицето на дългогодишния си приятел и колега Сам. Но когато отношенията им стават сериозни, колегите им започват да се питат дали връзката им ще оцелее заради близостта на бившата жена на Сам и най-добра приятелка на Адисън Наоми.
 
Кейт Уолш като д-р Адисън Монтгомъри 
Пол Адълстийн като д-р Купър Фрийдман 
Кейди Стрикланд като д-р Шарлът Кинг 
Тей Дигс като д-р Сам Бенет
Ейми Бренеман като д-р Вайълет Търнър 
Тим Дейли като д-р Пийт Уайлдър

* * * * * * *
 
Агнешко – сезон 4
от 26 февруари, всеки вторник, от 22:00 часа
премиера за България
 
Кортни Кокс е в ролята на Джулс Коб, която й донесе номинация за „Златен глобус”. Джулс е наскоро разведена майка, прехвърлила 40-те, която се сблъсква със забавни предизвикателства, попада в капани и получава неочаквани подаръци от новата фаза в живота си. Компания в житейското пътуване й правят синът й, бившият й съпруг и приятелите, които са като едно голямо и щуро, но любящо семейство... дори да демонстрират любовта си по странен начин.
 
Кортни Кокс като Джулс Коб 
Криста Милър като Ели Торес 
Бюси Филипс като Лори Келър
Дан Бърд като Травис Коб 
Джош Хопкинс като Грейсън Елис
Йън Гомес като Анди Торес 
 
* * * * * * *

Щастливо разведени – сезон 2
от 6 февруари, всяка сряда, от 21:05 часа
премиера за България
 
„Щастливо разведени” е американски ситком, създаден за TV Land от Фран Дрешър и Питър Марк Джейкъбсън, вдъхновен от личните им преживявания. Фран Дрешър е в ролята на Фран – цветарка от Лос Анджелис, която открива, че мъжът й Питър е гей. Естествено, двамата се развеждат, но заради финансовото си положение, са принудени да живеят под един покрив. 
 
Фран Дрешър като Фран Лавет
Джон Майкъл Хигинс като Питър Лавет
Тичина Арнолд като Джуди Ман
Валенте Родригес като Сесар
Робърт Уолдън като Глен Нюман
Рита Морено като Дори Нюман 

* * * * * * *
 
Да бъдеш Ерика – сезон 2
от 28 февруари, всеки четвъртък, от 22:00 часа
премиера за канала
 
„Терапевтът” д-р Том, който постоянно бълва известни  и не толкова известни исторически цитати е спасителят и най-лош враг на Ерика Стрейдж. Младата жена Ерика има лош живот, защото лошите решения които е взимала. Ерика предоставя на д-р Том дълъг списък с тези повратни моменти от живота си, за които смята, че са довели до лошото състояние, в което се намира сега. Отначало Ерика не знае какво възнамерява да прави д-р Том  с този списък. Всъщност той я връща назад във времето до тези моменти, за да може тя, с цялото си знание натрупано досега, да вземе по-добри решения и да оправи живота си. Независимо от тези нови решения, д-р Том се надява Ерика да осъзнае, че въпреки че мнението на другите е важно, по-важно е какво мисли тя за решенията си и за собствения си живот.   
 
Ерин Карплък като Ерика Стрейндж 
Рейгън Пастернак като Джулиан Джакомели
Майкъл Райли като д-р Том
Катлийн Ласки като Барбара Стрейндж 
Джоана Дъглас като Саманта Стрейдж
 
* * * * * * *
 
Скрити доказателства – сезон 3
от 28 февруари, всеки четвъртък, от 21:05 часа
премиера за България
 
Когато кариерата на блестящата и амбициозна неврохиружка приключва, тя насочва неподозираните си медицински заложби към разкриването на убийства. Всеки има своя история и д-р Меган Хънт ще разбере каква е тя. Меган е блестящ неврохирург, но една катастрофа слага край на кариерата й. След като вече не може да помага на живите, д-р Хънт се превръща най-известният съдебен лекар във Филаделфия. Въпреки че е невероятна в работата си, репутацията й на „труден характер” я предхожда където и да отиде. За нея няма граница, която не може да прекрачи. Влиятелната й шефка се опитва да я защитава, стига да не настъпва прекалено силно интересите на грешните хора.  Въпреки че постепенно започва да признава уменията й, опитният детектив Бъд Морис не е толкова очарован от методите й. За щастие д-р Хънт има няколко почитатели. Младшият съдебен лекар разчита на експертите й съвети, а медицинският следовател Питър Дънлоп приема необичайното й поведение. Може би защото той е единственият, който знае, че трудният характер на д-р Хънт  се дължи отчасти на чувството й за вина. Преди да се откаже от неврохирургията, Меган случайно убива последната си пациентка.  Добавете й малко огорчение от неприятен развод, при който бившият й съпруг получава пълно попечителство над дъщеря им и се получава един тъжен социален живот. Когато трябва да разбира Мъртвите, д-р Хънт е несравнима, но когато става въпрос за взаимоотношенията й с живите,  има още много какво да учи. От изпълнителните продуценти Мат Грос и Кристофър Мърфи, идва тази вълнуваща медицинска драма, въртяща се около силната и привлекателна главна героиня. Всяка седмица д-р Хънт и колегите й разкриват нов случай, а тя се приближава малко повече до това да допусне другите хора в живота си. 
 
Дана Дилейни като Меган Хънт 
Джери Райън като Кейт Мърфи 
Уиндел Мидълбрукс като Къртис Брумфилд
Джефри Аренд като Итън Грос 

===================

FOXCRIME

Улица Рипър – сезон 1 
от 28 февруари, всеки четвъртък, от 20:55 часа
премиера за България
 
Законът за престъпниците
Преследван от неуспеха си в залавянето на най-злия лондонски убиец Джак Изкормвача, инспектор Едмънд Рийд сега оглавява прословутия „Отдел Хикс” – в най-тежкият участък в Ийст Енд. Натоварен да пази реда по окървавените улици на Уайтчапъл, Рийд и хората му се борят, за да може законът да бъде спазен и справедливостта да възтържествува. Но винаги в тъмното дебне страха от Изкормвача – дали не се е върнал за поредната си ужасяваща серия? Богатият сюжет ни въвежда в интригуващия престъпен подземен свят, вихрещ по суровите улици на викториански Лондон и проследява битката на мъжете, чиято работа е да да погрижат силата на закона да стигне до престъпниците. 
 
Матю макфейдън като Инспектор Рийд 
Джером Флинн като сержант Дрейк 
Адам Ротенберг като Хоумър Джаксън 
Миана Бъринг като Лонг Сюзън 

* * * * * * *
 
Престъпни намерения – сезон 7
от 14 февруари, от понеделник до петък, от 23:00 часа
премиера за България
 
ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ разказва за елитен екип към ФБР, който анализира най-извратените престъпни умове в страната, като предвиждат следващия им ход, преди да са го направили. В екипа за поведенчески анализ най-опитният агент е Дейвид Роси – един от основателите на отдела, който се връща, за да помага на колегите си да решават най-заплетените случаи. Начело на екипа е специален агент Арън Хочнър – изключителен профайлър, способен да печели доверието на хората и да научава тайните им. Останалите членове са Емили Прентис – дъщеря на високопоставени дипломати, която е работила с Хочнър; специален агент Дерек Морган – експерт по маниите; специален агент доктор Спенсър Рийд – класически неразбран гений с висок коефициент на интелигентност и затруднения в общуването; Дженифър Джару – Джей Джей – самоуверена млада агентка, която е връзката на екипа с централата на ФБР и Пинелъпи Гарсия – компютърна специалистка, която помага на отдела в разследванията. Всеки от членовете  помага с уникалните си умения за разкриването на мотивите и емоционалните механизми на хищниците, за да бъдат спрени.
 
Паджет Брюстър като Емили Прентис
Ей Джей Кук като Дженифър Джару
Джо Мантеня като специален агент Дейвид Роси
Шемар Мур като Дерек Морган
Матю Грей като д-р Спенсър Рийд
Томас Гибсън като Арън Хочнър
Кирстен Вангснес като Пинелъпи Гарсия
 
* * * * * * *
 
Ударът – сезон 5
от 14 февруари, всеки четвъртък, от 21:55 часа
премиера за канала
   
Измамата отново тече...
Ейдриън Лестър се завръща за петия сезон, подкрепен от нов екип, за да осъществи най-смелите и изтънчени измами досега. 
След изпълнението му в Австралия, където продаде операта в Сидни на нищо неподозиращата си жертва, Мики се завръща в един нов Лондон. Финансовата криза е ударила Великобритания и докато повечето затягат коланите, все още малцина цинични и алчни хора, които стават още по-богати от загубите на другите. Щом има шанс за използване и пари за правене, можете да бъдете сигурни, че Мики и екипът му ще бъдат там, готови да дадат ценен урок на неморалните материалисти. 
 
Ейдриън Лестър като Мики Брикс 
Робърт Гленистър като Аш морган
Робърт Вон като Албърт Стролър

* * * * * * *
 
Веществени доказателства: Париж – сезон 7
от 23 февруари, всяка събота, от 21:55 часа
премиера за България
   
Лабораторията за криминални анализи R.I.S. (Научни методи за разследване) е сърцето на полицейската криминология, която помага на следователите в техните разследвания. Задачата на учените е да възстановят престъплението парче то парче, да съставят правдоподобен сценарий от уликите и да отговорят на въпросите „как” и „защо”, за да определят почерка и мотива на престъпника.
Секцията R.I.S. е ръководена първо от Марк Вентури, а след това от Жил Саняк, който координира действията на патолога Алесандра Жофрен и криминолозите Натали Гисбер – биолог, Юго Шалонж – физик и химик, Жули Лабро – специалист по електроника и Малик Беркуи – балистик. Вентури е в постоянен контакт с Пиер Моран – капитан на регионалното полицейско управление. Всички работят за постигането на една и съща цел: да изправят пред правосъдието престъпниците, като представят неоспорими доказателства.
 
Жан-Пиер Мишел
Пиер-Лу Ражо
Орели Баргем
Барбара Кабрита
Стефан Мецгер
Лоран Олмедо
 
* * * * * * * *
 
Инспектор Колиандро – сезон 2
от 12 февруари, всеки вторник, от 20:55 часа
премиера за канала
    
„Инспектор Колиандро” е италианска поредица от телевизионни филми, режисирани от Марко Манети и Антонио Манети (известни като Manetti Bros.). Сценарист на филмите е авторът на криминални романи Карло Лукарели. В главната роля е Джампаоло Морели, който „влиза в кожата” на инспектор Колиандро. 
Полицаят е предан служител на закона, който най-често „спасява положението” благодарение на комбинация от късмет и интуиция. Той е невежа, недодялан е и всички в отдела го презират, освен партньора му, който го вижда такъв, за какъвто сам той се смята – герой, достоен за главна роля в американски филм за ченгета.
 
Джампаоло Морели като инспектор Колиандро
Вероника Лоугън като Лонги
Джузепе Солери като агент Гаргуило
Алесандро Роси като комисар Де Зан 
Паоло Сасанели като инспектор Гамберини
Масимилиано Бруно като Боромини
Катерина Силва като инспектор Бертачини
 


ИЗБРАНО