Още нови лица в TV7 и BBT (News 7)

6 януари 2013 | 14:03 Дачев
Днес на пресконференция изпълнителният директор на TV7 и bbt Николай Бареков представи новите лица, които ще бъдат част от екипа на телевизиите.
 
Лиляна Боянова (ексводещ на новините на TV2 и Pro.bg) ще бъде водещ на централните новини на TV7 още от края на януари, а Валентина Войкова ще представя централната емисия на новия новинарски канал News7.
 
Дамите от „Междинна станция”, които бяха представени на пресконференцията - Мая Савова, Евгения Калканджиева, Ирина Тенчева, Катерина Евро, Диана Алексива и Искра Онцова - се присъдиняват към екипа на TV7.

Любен Дилов-син ще развива предаването си в ефира на TV7 и ще бъде главен сценарист на нов сериал.
 
* * * * * * *

В първата половина на февруари ще стартира уикенд блокът по TV7, в който водещи ще бъдат Иван Христов и Андрей Арнаудов, Жени Калканджиева и Мая Савова заедно с Катето Евро, Диана Алексиева, Ирина Тенчева, Искра Онцова  и Любен Дилов – син.
Култовото предаване „Сблъсък” ще се завърне в оригиналния си формат и ще се излъчва всяка събота и неделя от 8 до 9 сутринта. Негови водещи в началото ще бъдат Иван и Андрей, които популяризираха формата при неговото представяне в България.
 
Предаването на Любен Дилов – син ще бъде представено в оригиналния му пълен вариант, според първоначалния замисъл за един напълно оригинален, нов, български формат. Представянето на популярния водещ и любимото на зрителите прасе ще бъдат запазени в автентичния им вид, като форматът ще се доразвива в уикенд следобедите по TV7. 
Любен Дилов – син ще бъде и главен сценарист на нов български сериал, който TV7 планира да излъчи през есенния сезон на 2013. Това ще бъде модерен, динамичен формат, смесващ риалити и класически кино-разказ, също нов за България жанр – т.нар. Scripted reality. 
Едно от емблематичните лица на новините в българския ефир,  Валентина Войкова, която доскоро беше лице на bTV Action, ще бъде водещ на централната емисия на новинарския канал News7. Освен нея, най-важните събития в първия 24-часов новинарски Full HD канал ще представя и друга обичана водеща - Миа Сантова, която в момента води авторското предаване „Уикенд с Миа Сантова”.
 
Ново лице в новинарския екип на TV7 е Лиляна Боянова, която ще бъде водеща на централния информационен блок „Добър вечер, България!” още от края на януари. Тя има опит като репортер в телевизиите bbt и bTV и бе водещ на централната емисия новини на PRO.BG.
 
 
* * * * * * *
 
За Валентина Войкова:
Валентина е едно от познатите лица в българския телевизионен ефир – от 11 години работи като журналист, като е преминала  през всички нива в професията - от репортер, през редактор и водещ. Водила е сутрешния блок на БНТ и централнатa емисия новини на PRO.BG, а през последните две години е автор, водещ и репортер на разследващото предаване "Хрътките" по bTV екшън. 
 
За Лиляна Боянова:
Лиляна Боянова е позната на зрителите като водеща на централните новини по вече несъществуващата телевизия PRO.BG. Била е репортер и водещ в TV2, ТВ Европа, BBT, TV7, Инфорадио, последно работи като репортер в bTV Новините.
 
За Евгения Калканджиева 
Евгения Калканджиева е основател и собственик на Модна агенция „Визаж” от 1994 г. Носителка е на титлата „Мис България” 1995 г. и същата година представя България на конкурса „Мис Свят”, където се класира на престижното шесто място. Лицензиант е за България на международния конкурс „Мис Свят” и дългогодишен партньор на „Мис Вселена” и „Елит Модел Луук”. Свързва дейността на модната си агенция с благотворителността, предимно свързана с деца в неравностойно положение. Телевизионната си кариера започва през 1996 г. с предаването „Лица” по БНТ, а от една година е част от екипа на “Междинна станция” и си партнира като водещ с Мая Савова.
 
За Мая Савова
Мая завършва „Фармация” в Медицинския университет в София и сега, въпреки кариерата на телевизионен водещ, не е прекъсвала работата си към един от световните фармацевтични гиганти. Попада в телевизията съвсем случайно и без никакъв опит, когато „Междинна станция” я кани като лице в неделния си блок. 
 
Катерина Евро
Катерина Евро  едва ли има нужда от представяне. Всички я знаят с култовата й роля от „Оркестър без име” . Във филмографията си има заснети над 20 филма, работила е към Студията за игрални филми „Бояна”, била е част от екипа на телевиозионното предаване „НЛО”. Склоността й към екперименти и предизвикателства я отвежда във ВИП къщата на Биг Брадър като участник. Работи в TV2 в “Шоуто на Азис”, а по-късно се присъединява към голямото семейство на „Междинна станция” с готварската си рубрика.
 
Ирина Тенчева
Ирина  работи  като специалист по  корпоративен ПР и в продължение на 7 години е ПР на Български бизнес клуб Възраждане и една от най-проспериращите и социално ангажирани български корпорации – Нове Холдинг. Развива професионално едно от хобитата си – „лайф коучинг” – терапия за позитивни промени в живота. През 2009г. става част от екипа на „Междинна станция” с предаване посветено на неизвестни за обществеността хора, които с много смелост и достойнство преодоляват изпитанията на съдбата в името на тези, които обичат.
 
Диана Алексиева 
Първите стъпки в телевизията за Диана са като водеща на предаването "Метрополис" и водеща и редактор в телевизия ММ. По-късно става лице на класацията БГ Топ 100. Работи като редактор в най-големите риалити формати - Биг Брадър и Сървайвър, главен редактор на "Голямата уста" и "Вечерното шоу на Азис". Автор и водещ на "Запазено за жени" по TV2. В „Междинна станция” прави авторското си предаване, в което разказва необичайните истoрии на обикновени хора.
 
Искра Онцова
Искра Онцова е юрист с богат опит в съдебната зала, затова и логично тя е е емблематично лице на съдебното шоу, продуцирано от „Междинна станция”. Mотото й е „Всяка съдебна битка трябва да има достоен финал”
 
За Любен Дилов-син:
Едно от най-популярните лица в България през последните 20 години, Любен Дилов е работил във вестниците „Поглед”, „АБВ”, „1000 дни”, бил е главен редактор на ежедневците „Експрес”, „Новинар” и „Ку-ку” – първия сатиричен ежедневник в България. Задено със Слави Трифонов създават „Славата на Слави” първото  частно ежедневно радио толкшоу,   с национално покритие. Сред създателите е на телевизионните предавания „Ку-ку”,  „Пипе”, „Каналето”, „Хъшове”, „Шоуто на Слави” и др., Автор е на сценарии за игрални и документални филми,  главен сценарист на сериала „Седем часа разлика”. Има издадени 9 книги, продадени в общ тираж от над 200 хиляди екземпляра. В момента е главен редактор на сп. „L`Europeo”.
 


ИЗБРАНО