ТВ Европа с нов сутрешен новинарски блок

20 декември 2012 | 15:48 Райна Деницова
Новият сутрешен блок на телевизия „Европа” „Добро утро, Европа” ще стартира на 4 януари, разкриха от ръководството на медията.
Датата не е избрана случайно. Част от ръководството на телевизията настоявало първото издание на „Добро утро, Европа” да бъде точно в 6 часа сутринта в първия работен ден на новата 2013 година – 2 януари. Директорът на новините Николета Стойчева обаче успяла да наложи мнението си, че трябва да се спази традицията и новият проект на стартира в петък.

Точно преди 6 месеца, отново в петък, за първи път бе излъчен и  вечерният информационен блок. Той предизвика зрителски интерес, въпреки че тогава се конкурираше директно с мачовете от Евро ’2012.
Вечерният блок от 21 до 22 часа има над 200 000 зрители всяка вечер, съобщават от телевизията.

За да се пренесе тази добра поличба и върху новия сутрешен блок „Добро утро, Европа” стартирането се отлага с два дни и ще бъде на 4 януари, петък.

Всеки делничен ден новинарският експрес към Европа и света ще тръгва в 6 часа, а през уикенда – в 7 часа сутринта.

С нови водещи и живи новини на всеки 30 минути, както и преки включвания от най-горещите точки на страната и света, „Добро утро, Европа” ще спазва най-добрите традиции от Euronews и CNN, но адаптирани към българския зрител и действителност.


ИЗБРАНО