TV7 събра кадри от Нова телевизия и от bTV

18 декември 2012 | 11:28 Дачев
"Междинна станция" с Иван и Андрей ("Специалистите" и "Станция НОВА"), Витомир Саръиванов ("Big Brother"), Мая Костадинова ("Код: Криминално") и Валентина Войкова ("Хрътките") сменят работодателя си

В официално становище на Нова Броудкастинг Груп, разпратено до медиите от мениджъра "Връзки с обществеността" Елица Георгиева днес, се казва:
 
"Нова Броудкастинг Груп винаги е била пионер в налагането на иновативни формати в България и винаги е търсила нови  и различни продукции, които да предложи на зрителите. Поради тази причина, след близо шест сезона успешно сътрудничество, заедно с екипа на Междинна станция, взехме решение да преустановим съвместната си работа по някои от проектите на продуцентската къща.

Нова Броудкастин Груп пожелава успех на екипа на Междинна станция, като им благодари за успешното партньорство през годините. 

Медийната група отчете един изключително успешен сезон и ще предложи още по-силна и интересна пролeтна програмна схема с много изненади и иновативни формати."
 
* * * * * * *
 
В момента "Междинна станция" на Иван Христов и Андрей Арнаудов продуцира уикенд предаванията "Всяка неделя" (с Кеворк Кеворкян), "Специалистите" (с Маги Желязкова) и "Станция НОВА" (с Любен Дилов, Нана Гладуиш, Евгения Калканджиева, Мая Савова,  Ирина Тенчева и Диана Алексиева).

От медията уточняват, че става дума за "Специалистите" и за "Станция НОВА".

* * * * * * *

В паралелно съобщение от ПР-а на TV7 Силвия Стоянова се казва, че някои предавания на „Междинна станция” с продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов се присъединяват към програмата на TV7 от 2013 г.

Самите те се завръщат на екран с култовото телевизионно шоу „Сблъсък”, което се очаква да тръгне в ефира на TV7 до средата на февруари.
Отново тогава, уикенд програмата на TV7 ще бъде обогатена и с лица и рубрики от вече добре познатата “Станция НОВА”.

TV7 обяви още и подготовката на риалити, което успешно ще конкурира като мащаб и реализация утвърдени международни формати. Продуценти, както и лица на този формат, ще са отново Иван и Андрей. 

Друго познато лице от екрана - Витомир Саръиванов, главен редактор на Big Brother през последния сезон, също ще се присъедини към екипа на TV7. Своя телевизионен опит Вито ще сподели не само в новините, но и с екипа на новия риалити формат.

* * * * * * *

Едно от най-популярните телевизионни лица ще казва „Добро утро, България!” от ефира на TV7 заедно с Мая Костадинова.
Брюнетката е добре позната от от телевизионния ефир като водеща на предаването за разследваща журналистика „Код: Криминално” (bTV Action). В новата си роля двамата ще събуждат зрителите на телевизията всеки делничен ден от 7 януари догодина.
 
Николай Бареков обяви и новите водещи на централната емисия новини в новия канал News7 – Миа Сантова и Валентина Войкова. Миа Сантова е добре познато телевизионно лице, в момента води „Уикенд с Миа Сантова” по TV7. Валентина Войкова е водеща на предаването „Хрътките” за разследваща журналистика.
 
„Новините около TV7 не стихват. Имаме големи планове за развитието на телевизията за следващата година и поради тази причина привлякохме утвърдени професионалисти като Иван и Андрей, Мая и Вито, Валентина. Аудиторията на канала ще бъде приятно изненадана от подготвените промени и, убеден съм, амбициозните проекти на TV7 ще привлекат много нови зрители към програмата на канала” - коментира новите проекти Николай Бареков, изпълнителен директор на групата канали TV7, Super 7 и News7.
 
Днешната извънредна пресконференция на TV7 се състоя в зала "Триадица" на Гранд Хотел София.

* * * * * * *

От bTV потвърдиха за TV.dir.bg, че окончателното спиране на "Код: Криминално" по bTV Action е планирано отдавна и решението за това е взето много преди съобщението на TV7 за водещата Мая Костадинова.

Промените в "Хрътките" (bTV Action) също са планирани, като те обаче ще се развиват допълнително, ще имат и ново лице. Още през януари 2013 зрителите ще видят тези промени, но кое е новото лице - засега остава изненада, която ще се разкрие в очакваната кампания след празниците.
TV.dir.bg научи от свои източници, че предаването ще премине в ефира на bTV.

* * * * * * *

За „Междинна станция”:
Междинна станция” е създадена през 2001 от Иван Христов и Андрей Арнаудов. Първоначално компанията се занимава с продуциране на телевизионни програми, а днес организира и редица събития, промоционални кампании и други. През годините е осъществила телевизионни продукции като „Сблъсък” (Нова ТВ),  „Десетте най” (bTV), „Това го знае всяко хлапе!” (bTV), “Хипнотизаторът” (bTV), „Мюзик айдъл” 2 и 3 (bTV), „Рекламна пауза” (FOX Life, 2008 г.), „Déjà vu” (MM), „Градски легенди” (TV2), „Шоуто на Иван & Андрей” (Нова ТВ), „Станция НОВА” с рубриката  „Почивна станция” (Нова ТВ), „Разбий Иван и Андрей” (Нова ТВ),, „Турболига”, „Специалистите”, „Всяка неделя”, „Падащи звезди” (БНТ1), „Da li si pametniji od đaka petaka?”, „Naj od naj” за български и чужди телевизии.
 
За Мая Костадинова:
Мая Костадинова е едно от лицата на разследващата журналистика на bTV. Тя е водещ на предаването „Код: Криминално” от самото му създаване в телевизия PRO.BG и след това в преминаването му в bTV. За съществуването си от две години и половина предаването печели близо десет награди, като две поредни години печели наградата за разследваща журналистика „Вероника Герин”. Мая се занимава с телевизионна журналистика повече от десет години.
 
За Витомир Саръиванов:
Витомир Саръиванов е главен редактор на Биг Брадър през последния сезон и е едно от знаковите лица в ефира на Нова телевизия, бил е водещ на „Островът на изкушението”, „Здравей, България”, „Сблъсък” и „Рулетка” (рубрика в "Станция НОВА"). Бил е и изпълнителен продуцент на „Стани богат” и „Сделка или не”.
 
За Валентина Войкова:
Валентина Войкова е популярен телевизионен водещ от години. Звездата й изгрява в сутрешния блок на БНТ, след което става водещ на централната емисия новини в TV2 / PRO.BG, а по-късно и на предаването „Хрътките” по bTV. Наскоро се снима и в игрален филм ("Пъзел", реж. Иво Стайков, копродукция на БНТ). През 2009 е избрана за "Мис ТВ Чар" – награда, която посвещава на целия екип на новините.
 


ИЗБРАНО