”Студени следи” за най-масовото убийство у нас

26 май 2012 | 07:56 Дачев
Коледната нощ на 1974 година преобръща живота на 16 младежи в блок 1 на Студентски град в София. За първи път в телевизионен ефир

Един забравен и малко известен криминален случай ще разкаже тази неделя криминалният репортер на БНТ Росен Цветков в най-новото предаване на БНТ - „Студени следи”.

Малцина знаят, но Коледната нощ на 1974 година преобръща живота на 16 младежи в блок 1 на Студентски град в София. 8 умират, други 8 са тежко ранени.
За първи път в телевизионен ефир зрителите ще видят историята на най-голямото масово убийство в България.

И още - непоказвани снимки на убиеца (17-годишния Бранимир Дончев) и кадри от мястото на престъплението, неизвестни детайли от делото, показанията на масовия убиец и мислите му, нахвърляни в тефтер...

Защо един 17-годишен младеж решава да извърши свръхгеройства, след като гледа филма „Кръстникът”? Предаването ще покаже емоционалната среща на оцелелите... за първи път след 38 години!

* * * * * * *

В студиото водещата Надя Обретенова ще разговаря по темата с Ивайло Томов, заместник-командир на Специализирания отряд за борба с тероризма, и с директора на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев.

„Студени следи" е в неделя от 19.00 ч. по БНТ1.



ИЗБРАНО