Мис “Национален отбор” по БНТ през юни, кастинг

29 април 2012 | 09:40 Дачев
За първи път в цял свят, българска телевизионна продукция ще връчи уникални титли Мис “Национален отбор” - футбол, Мис "Национален отбор” - волейбол и Мис "Национален отбор” - баскетбол.
Това съобщава Ради Георгиев от агенция "PR Refresh".

Нейните притежателки ще бъдат провъзгласени за талисмани на българските национални отбори, съответно по футбол, баскетбол и волейбол. Инициативата се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет.

Подкрепата на истинските фенове поддържа самочувствието и нивото на най-големите спортни отбори в света. Има ли нужда обаче някой да поддържа самочувствието както на играчите, така и на самите фенове? Бъдещите талисмани ще се грижат именно за това, а трите национални отбора ще бъдат първите в света с официално избран талисман, който ще подкрепя тяхната игра и фенове.

Миските ще бъдат коронясани през юни 2012 година след национален конкурс под формата на кастинг в 7 града. След края на кастинга ще бъде организирана тържествена церемония за връчването на короните и титлате, която ще бъде излъчена от БНТ.

* * * * * * *

“Идеята е напълно оригинална и не съществува никъде по света”, казва Маги
Георгиева, създател на идеята, продуцент на конкурса и самата тя - талисман на
българския национален отбор по футбол по време на квалификациите за Евро 2004 и на самото първенство в Португалия през 2004 г.
“Реших да вложа цялата си енергия в подобно начинание, защото съм сигурна, че женската красота може да бъде вдъхновяващ съюзник на големите спортни постижения. Мисля също, че българският фен ще приеме с гордост една красива "мис" на своите трибуни.”

* * * * * * *

Как ще протече конкурсът?
На 27 април започна записването за участие в националния кастинг. Записването става онлайн на уеб страницата на конкурса www.missNT.com чрез попълване на въпросник и продължава до средата на май.
На 15 май стратира кастингът по градове, на който ще бъдат допускани само записалите се на уеб страницата. Градовете са седем - Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Благоевград. Финалът на кастинга ще бъде в София началото на юни.

Изборът на всички финалисти ще стане през втората половина на юни. Тържествената церемония по връчването на титлата Мис “Национален отбор” ще бъде излъчена на живо в по БНТ.

Кой организира и журира конкурса?
Продуцент на Мис “Национален отбор” е компанията "Рара Авис", собственост на Магдалина Георгиева. Журито на кастинга ще бъде обявено съвсем скоро; то ще включва психолог, продуцента Маги и представител на един от трите спорта. На финала, комбинирано жури от представители на българския футбол, волейбол и баскетбол ще избере и короняса трите "мис" на колективните спортове.

Какви привилегии и задължения носи титлата Мис “Национален отбор”?
Титлата ще бъде дадена на онези момичета, което докажат в най-висока степен, че са достойни за нея. След връчването й, нейните носителки ще започнат своята активна дейност, свързана с подкрепа на отборите, които представляват - ще пътуват заедно с тях на важни състезания, ще присъстват на домакинските им мачове и ще имат задължението да създават позитивни нагласи към тях в България.

Титлата ще се връчва за срок от 2 години, след което с нов конкурс ще бъдат избирани следващите носителки.

* * * * * * *

Магдалина Вълчанова ("Мис България" 2000 и представила България на международния конкурс “Мис Вселена” в Кипър) вече е Магдалина Георгиева, след като на 3 юли 2011 г. се омъжи за Румен Георгиев, шеф на застрахователно дружество “Армеец”. Маги е известна и с дейността на своята неправителствена организация "Face to Face", която от 2002 г. насам работи за намаляването на жертвите на трафик на хора и срещу насилието и агресията срещу жените.




ИЗБРАНО