Празнична програма по БНТ2 с 4 нови предавания

11 април 2012 | 15:45 Дачев
Четири нови предавания стартират този уикенд по БНТ2 - това са:
1.„Добро утро с БНТ2” – нов сутрешен блок на телевизията
2. „Време за губене” – предаване за свободното време, лов и риболов.
3. „Метафора” – седмично предаване за култура
4. „Абсурдите” – авторско предаване на журналиста Румен Бахов

* * * * * * *

„Добро утро” с БНТ 2
 
На 14 април 2012 в ефира на БНТ2 стартира празничното издание на новото сутрешно предаване „Добро утро с БНТ 2”. То ще предложи практични решения на ежедневните проблеми, полезни съвети по темата на деня, а зрителите ще имат възможност да се включат в ефир с въпроси и предложения. Предаването ще се излъчва всеки делничен ден от 09.00 до 10.00 ч., а водещи на сутрешния блок ще бъдат журналисти от четирите телевизионни регионални центрове в Благоевград, Варна, Пловдив и Русе. 
Водещи на сутрешния блок ще бъдат новите лица на БНТ2. Всеки понеделник „Добро утро с БНТ 2” ще казва Йона Мавревска от Благоевград. Тя е завършила право в Австрия и България, но има дългогодишен опит като телевизионен журналист в регионални и национални медии. Във вторник зрителите ще започват деня си с водещия Калчо Петков от Русе, който е познат на зрителите с репортерските си находки в следобедния блок „България днес”. В сряда „Добро утро с БНТ 2” ще се излъчва от студиото във Варна. Репортерката от регионалния  център Силвия Благоева за първи път ще дебютира на екран на 18 април. В четвъртък /19 април/ дебют на екран ще има и журналистът от БНР - Радио Пловдив Михаил Гръблев. Завършил е славянска филология и специализация по журналистика в ПУ „Паисий Хилендарски”. Създател е на Български образователен портал, с който през 2009 година печели наградата „Най-добър млад предприемач за  град Пловдив“. 
Всеки петък сутрешният блок на БНТ 2 ще се излъчва от различен град – Благоевград, Варна, Пловдив и Русе.  
 
На 14 април в 9:00 ч. стартира специалното празнично издание на „Добро утро с БНТ 2“ от Русе. Водещият Калчо Петков и неговите гости ще предложат различни идеи за боядисване на яйца на тези, които не са успели да го направят в четвъртък. Репортерът Румен Бахов ще покаже как се намира и оцветява яйце от щраус, а Кремена Николова и главният готвач на българския кораб „Ариана” заедно ще месят козунак по специална рецепта. В стария спор за първенството на яйцето и кокошката петелът винаги остава в сянка. Жителите на Симитли поправят тази грешка с ревю на петлите по Великден, за което в аванс ще разкаже репортерката от Благоевград Йона Мавревска. На всички, които няма да пропуснат великденската служба, екипът на БНТ 2 от Варна ще припомни основните правила за облекло и поведение в църква. 
В специалното издание „Добро утро с БНТ 2” ще има и други предложения за развлечения през почивните дни, както и великденски поздрав от брежанските баби.  
* * * * * * *

„Време за губене”
 
Новото предаване за свободното време и пълноценната почивка "Време за Губене" стартира на 14 април от 11.00 ч и ще се излъчва всяка събота. Предаването ще предложи полезни съвети за лов, риболов, кинология и домашни любимци. 
 
Всяка събота от 11:00 часа зрителите на БНТ 2 ще получават  съвети как да губят пълноценно времето си. Предаването ще покаже тънкостите в лова и риболова и ще помогне за възпитанието на домашните любимци. Ще даде отговори на въпросите: Къде се скриха глиганите? Какво яде щуката по време на пости? Как се става хендлер (водач на куче в изложбения ринг)? 
 
Автори на „Време за губене” са журналистите от БНТ Пловдив Димитър Димитров и Десислава Шишманова. Консултант на рубриката за кинология е председателят на Пловдивското киноложко дружество и международен съдия за всички породи кучета – Костадин Шанков. Той ще дава съвети за храненето, здравето, възпитанието и представянето на изложбения ринг. 

В първото си издание „Време за губене” ще отведе зрителите на пролетен риболов на язовир „Тракиец” до Хасково.

* * * * * * *
 
„Метафора” – предаване за културни дискусии
 
Всяка неделя от 10.30 зрителите на БНТ2 ще получават седмичната си доза култура от новото предаване на БНТ2. „Метафора” е предаване за културни дискусии, продуцирано от БНТ Пловдив. Автор и режисьор е Крум Филипов, а водещ - Виктор Янков. Композитор на музиката в „Метафора” е Христо Намилев.
Първото издание ще се излъчи на Великден (15 април) от 10:30 часа. Гости на предаването са психиатърът д-р Николай Михайлов и поетът Румен Леонидов.

* * * * * * *

„Абсурдите”
 
Авторско предаване на журналиста от БНТ - Пловдив Румен Бахов, което ще дебютира на екран със специален празничен брой на 14 април от 18:45 ч. Предаването по програма ще се излъчва всяка сряда от 21:45ч.  по БНТ2.  
 
„Абсурдите” са там, където липсва разум. Предаването ще показва нещата от живота, които са лишени от логика. Абсурдни, заплетени, комични случки, събития и проблеми ще попадат в класацията на предаването, а зрителите ще избират своя фаворит. В ролята на коментатори на класацията на абсурдите ще бъдат известни български актьори, музиканти и спортисти. В специалното предаване (на 14 април) гости на Румен Бахов са цирковите артисти Ангел, Латинка и Стоян Мечкарови. 
 
Във всяко издание на предаването за първото място ще се състезават три абсурдни, заплетени, комични или интересни случки, събития или проблеми, „недодялани” управленски решения. Зрителите ще избират победителя като гласуват в сайта на предаването: www.absurdi.bntplovdiv.com или на телефон 032/275 531, 032/ 275 501. Екипът на ”Абсурдите” очаква от зрителите да изпращат интересни и абсурдни снимки и видеоклипове, направени с любителски камери, фотоапарати и мобилни телефони. Най-интересните от тях ще се излъчват в седмичната класация. 
 
В рубриката „Турбо на рекламата” водещият Румен Бахов ще показва реални нестандартни, забавни, нелепи рекламни послания или методи. 
 
Шоуто е всяка сряда от 21:45 ч. по БНТ2.
 


ИЗБРАНО