bTV спира „Господари на ефира” и „Пълна лудница”, пресконференция

6 април 2012 | 15:55 Дачев
От днес, 6 април, bTV Media Group няма да излъчва предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница” в програмата си, съобщиха от медията.
 
До това решение се стигнало, след като bTV официално е изискала от продуцента («Глобал вижън») прецизност в отношенията, а от своя страна продуцентската компания е предпочела да прекрати предсрочно договорните взаимоотношения. 
 
Независимо от факта, че рейтинговите резултати на „Господари на ефира” за изминалото шестмесечие са се влошили (спад с близо 28% по-ниски спрямо стартовия период преди две години) и независимо от увеличаващите се финансови ангажименти на bTV по отношение на предаванията, медията е продължила да изпълнява своите задължения. Въпреки инвестициите, направени през това време от bTV Media Group в „Господари на ефира” и „Пълна лудница”, техните колеги от „Глобал вижън” са предпочели да прекратят взаимоотношенията си с медията.
 
bTV Media Group приема този факт за даденост и им пожелава успех, се казва още в съобщението.

* * * * * * *

Във връзка с отпадането на предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница” от ефира на bTV, още от днес - и всеки делничен ден от 16:30 часа - зрителите ще гледат епизоди от седми сезон на ситкома „Двама мъже и половина”. Повторения на епизодите ще се излъчват от 23:30 часа.

* * * * * * *

Очаква се следващата седмица на пресконференция - в сряда, 11 април от 13 ч. - продуцентска къща Global Vision да обяви повече подробности около спирането на предаванията.
Нейният собственик Магърдич Халваджиян участва в журито на риалити шоуто "България търси талант", а освен това е създател и продуцент на сериала "Седем часа разлика". Брат му Джуди продуцира двете свалени предавания.

През януари т.г. от bTV бе свалено друго предаване на същите продуценти - "Море от любов", продуцирано лично от Магърдич.

На пресконференцията в сряда ще бъде направено официално изявление, допълват от Global Vision.
В нея ще участват Джуди Халваджиян, Магърдич Халваджиян и Асен Чанков – собственици на продуцентската компания, както и водещите на „Господари на ефира” и актьори в „Пълна лудница“. Пресконференцията е в националния пресклуб БТА на Цариградско шосе 49 в София.

* * * * * * *

Най-доволен от новината за падането от ефир на "Господари на ефира" очаквано се оказа проф. Юлиян Вучков. Телевизионният водещ, който почти във всяко предаване попадаше под прицела на "Господарите" искрено се зарадвал на ситуацията - пише "Всеки ден".
"Най-после това гавраджийско шоу е свалено! От години обяснявам, че те не са обективни. Проклел съм ги още преди две години", триумфирал Вучков.


ИЗБРАНО