Fox Crime с ”Шерлок” от 2 април

28 март 2012 | 19:15 Дачев
Новият хит в прайм-тайма на Великобритания, достигащ висините с 8.7 милиона зрители, тръгва по Fox Crime от понеделник, 2 април
 
"Шерлок" достига до зрителите благодарение на две от най-креативните имена в телевизията – Марк Гатис (Лигата на джентълмените) и Стивън Мофат – човекът, натоварен да поеме щафетата от Ръсел Дейвид като водещ сценарист и изпълнителен продуцент на хитовата фрама по BBC One „Доктор Ху”.
 
Съвременната, модернизирана версия на героите на Конан Дойл намира известния детектив Шерлок Холс и партньора му доктор Уотсън в Лондон през 21 век. Шерлок вече действа по-самонадеяно спрямо инспектор Лестрейд от Скотланд Ярд и не е толкова доверчив, а докторът е сравнително млад ветеран от войната в Афганистан и не благоговее особено пред приятеля си...
 
Стане ли дума за залавяне на убийци, няма такова нещо като задънена улица. Шерлок Холмс винаги е бил модерен човек - остарява не той, а светът. Сега се завръща такъв, какъвто би трябвало да бъде: блестящ, съвременен, труден и опасен, след като актьорът Бенедикт Къмбърбач го показва в нова, съвременна светлина. 
 
Шерлок познава дизайнер на софтуер по вратовръзката, пилот на самолет по палеца. Той има уникален аналитичен мозък, без аналог в целия свят, който се спасява от скуката, като разкрива престъпления.
Когато случайна среща въвежда войника Джон Уотсън в живота на Шерлок, става ясно, че двамата мъже са съвършено различни - но интелектът на  Шерлок, съчетан с прагматизма на Уотсън, скоро изковават неразрушим съюз. В продължение на 3 вълнуващи, страшни, изпълнени до краен предел с екшън и същевременно много забавни телевизионни филма, Шерлок и Джон се движат през лабиринт от кодирани улики и смъртоносни убийци, за да се доберат до истината.
 
Това е Шерлок от ново поколение – с блестящ сценарий и незабравимо изпълнение на двамата главни актьори.
Бенедикт Къмбърбач (Small Island, Hawking, The Last Enemy) е в ролята на  Шерлок Холмс, а Мартин Фриймън (The Office, Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Nativity) е д-р Джон Уотсън.