Формула 1 - по БНТ2 на живо от 18 март

13 февруари 2012 | 09:43 Дачев
Феновете на автомобилния спорт ще имат възможност да слушат анализите на Иван Тенчев

Формула 1 се завръща на екрана на Българската национална телевизия, съобщи в неделя следобед предаването "Спортна треска" по БНТ1.

В интервю, водещата Цветелина Абрашева съобщи, че феновете на автомобилния спорт ще имат възможност да слушат анализите на Иван Тенчев през целия сезон.

Популярният коментатор Иван Тенчев потвърди: "Доколкото имаме информация, БНТ2 ще излъчва Формула 1 на живо с анализ на всичко онова, което се случва по време на състезанията, на състезателните уикенди през целия започващ на 18 март в Австралия сезон."

БНТ2 е регионален канал, който стартира преди четири месеца (на 16 октомври 2011 г.) и се разпространява с малки мощности в няколко града - Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново, Добрич, Разград, Силистра, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил и др.

* * * * * * *

През последните две години TV7 излъчваше формата (квалификаци и състезания) в пистовия автомобилизъм, а Film+ излъчваше по сателит и кабел свободните тренировки.
Преди месец пък Здравко Танев, шеф на спорта в TV+ (телевизията-сестра на Film+ от групата на Булсатком) се похвали пред "24 часа", че именно те ще предават всичко от уикендите на "Формула 1" през следващите 3 години, а коментатори ще бъдат Момчил Манчев, Емилиян Стойков и Борислав Петров.

Само ден преди съобщението на БНТ, вестник Капитал заяви, че "БНТ отдавна не може да се конкурира за част от най-престижните продукти като /.../ "Формула 1" и че TV+ е придобил правата за излъчване.

* * * * * * *

От TV7 заявиха за Дир.бг, че тази година предпочитат да подкрепят българския спорт, като инвестират в качествено заснемане и сигнал при пряко предаване на срещи от Виктория футболно първенство, както и в спортно предаване, в което ще се наблегне най-вече на българския спорт.

От БНТ и TV+ засега се въздържат от коментар.



ИЗБРАНО