„Откраднат живот” - главните герои в новия български сериал

8 февруари 2016 | 13:31 Дачев
Стоян Алексиев, Александър Алексиев и Димо Алексиев изпълняват трите водещи роли

Д-р Генадиев
, доказан акушер-гинеколог, за когото даряването на живот е лична и професионална мисия, е в центъра на завръзката в „Откраднат живот”. Той самият мечтае за дете и след дълго очакване, съдбата му се усмихва. Но не всичко се случва така, както той очаква. На младият тогава мъж, се налага да вземе трудно решение.
 
Александър и Калин са родени на една и съща дата, в един и същи час, в една и съща болница и още от първия миг съдбите им се преплитат необратимо. Всеки от тях има свой път, но независимо от личните им качества и решения, един избор, независещ от тях самите, ще диктува живота им. И двамата по различни причини се посвещават на трудната лекарска професия без да знаят, че ще трябва да се намесват не само в съдбата на пациентите си, но и да лекуват собствените си душевни рани – знание,  което не може да бъде придобито в нито един университет по света. За да бъдеш лекар трябва да положиш клетва, но може ли тя да  помогне, когато се налага да решаваш собствената си съдба?  
 
Александър е лекар, който първо е бил пациент, прекарал е цялото си детство в болничните стаи и буквално дължи живота си на медицината, затова съвсем естествено ѝ се посвещава изцяло. За него лекарската професия е предопределена. Калин е от докторска фамилия, израснал е с проблемите на пациентите и лекарите и за него изборът на професия също е предначертан. Неговата голяма лична и професионална цел е да докаже, че е достоен за лекарската си фамилия и да израсне като професионалист извън сянката на родителите си. 
 
Тези трима мъже,  способни да взимат рисковани решения, да се изправят, след като са паднали, да изпитват различни по сила и посока емоции, са пълнокръвни и сложни образи, които ще изненадат и провокират зрителите да заживеят с техните лични и професионални  драми.  
 
* * * * * * *
 
“Kато продуценти на сериала, една от основните ни цели беше да намерим най-подходящите актьори, които да влязат в образите на тези многопластови герои. В „Откраднат живот” няма черно-бели персонажи, всеки от героите разкрива различни, често пъти изненадващи страни от личността си  в зависимост от обстоятелствата. Това са образи в развитие, което ги прави толкова интересни, но и трудни за изиграване. Много сме щастливи, че успяхме да намерим актьорите, които буквалоно „заживяха” живота на  героите си.” – коментира продуцентът на сериала Евтим Милошев.  
 
В ролята на д-р Генадиев ще видим изключителния Стоян Алексиев, познат на зрителите както от ролите в театъра – „Вишнева градина”, „Полет на кукувиче гнездо”, така и от големите му роли в киното – „Пътят към Коста дел Маресме” (2014), „Вчера” (1987), „Време разделно” (1987).

Големият български артист за първи път ще си партнира на малкия екран със своя син – Александър Алексиев. Младият актьор смело и уверено следва стъпките на баща си и след като завършва престижния Adelphi University в Ню Йорк, се установява в Лондон, където има редица роли в Лондонския театър. Александър дори стига до Холивуд, а за ролята му на оханител на руски олигарх, изигран от самия Кенет Брана, получава множество комплименти и възможността да си партнира с имена като Кийра Найтли и Кевин Костнър. 
 
Димо Алексиев пък ще облече бялата престилка, за да влезе в ролята на Калин. Той е познат на българската публика,  освен с ролите си в Народния театър, и с участието му в хитовите кинопродукции „Дзифт” (2008), „Лора от сутрин до вечер” (2011), „Живи легенди” (2014) и редица български телевизионни сериали.
 
* * * * * * *

В главните женски роли:
 
Звездата на Пловдивския театър – Радина Думанян, е Биляна – главната героиня в сериала. В ролята на нейната майка Виолета, влиза актрисата Йоана Буковска-Давидова
 
Биляна Захариева е млад и амбициозeн анестезиолог, с идеалистични разбирания за професията. Тя се отнася сериозно и задълбочено към всеки отделен случай и не допуска излишни рискове. Неин избраник е Калин, синът на директора на болницата проф. Генадиев, с когото имат силна връзка, подкрепяна изцяло от двете фамилии – Генадиеви и Захариеви.
 
Носителка на „Аскеер” 2015 за Изгряваща звезда и номинирана за „Икар” 2015, Радина Думанян е изключително убедителна в ролята на очарователната Биляна, която зад привидната си сдържаност крие силни емоции, причина за множество драматични обрати в сериала.
 
Звездата Йоана Буковска-Давидова, доказала своя талант, както на малкия и големия екран, така и в театъра, ще изиграе сложния образ на майката на Биляна – Виолета Захариева. Властна жена, която е двигател на задкулисните игри в болницата и непропуска възможност да се възползва от слабостите в здравната система, за да се облагодетелства лично. Безспорно е, че тя управлява семейството, грижи се за просперитета и бъдещето на съпруга си – АГ специалистът доцент Захариев и дъщеря им Биляна. С драматичния си талант Йоана Буковска пресъздава сложен и многопластов образ. Героинята ѝ е дълбоко манипулативна и съумява да намери приемливо оправдание дори в най-противоречивите си действия.
 
„Истински интересните персонажи никога не са черно-бели. Най-любопитни за зрителите са нюансите в поведението и мотивацията на отделните герои, именно те ги превръщат в пълнокръвни и достоверни образи. Ние сме се стремили всеки от персонажите в „Откраднат живот” да има своя скрита страна, която постепенно да се разкрива с развитието на сюжета” - коментира продуцентът на сериала Евтим Милошев.
 


ИЗБРАНО