Комедийният сериал на НВО ”Момичета” с пети сезон

5 февруари 2016 | 12:25 Дачев
По сценарий и с участието на Лина Дънам, комедийният сериал "Момичета" - носител на няколко награди ЕМИ® - разказва за живота на група приятелки в Ню Йорк, докато преживяват редица неудобни ситуации, някои унижения и редки триумфи.
 
Новите 10 епизода от сезон 5 започват да се излъчват на 22 февруари 2016 г., всеки понеделник, от 22:05 ч. по HBO.
 
Хана, Марни, Джеса и Шошана се опитват да подредят не много успешно живота си. Вече няколко години са в Ню Йорк, но все още не са сигурно какво искат от мъжете, една от друга, от себе си. А нещата вместо да им се изясняват, стават все по-объркани. За момента Хана изоставя на страна писателските си амбиции и продължава да работи като учител заедно с новото си гадже (много готин пич) Фран. Марни микроменижира изключителната си сватба с Деси, но скоро започва да осъзнава, че се нуждае от повече пространство, както в буквален, така и в преносен смисъл. Джеса продължава работата си в посока на това да стане терапевт, докато същевременно се опитва да управлвава нововъзникнали приятелски отношения, които прерастват в кофти връзка. Шошана жъне успехи в новата си работа в Япония, където флиртува с шефа си, въпреки връзката си у дома.
 
В допълнение към Лина Дънам (която е в ролята на Хана) ще видим още Алисън Уилямс (като Марни), Джемайма Кърк като Джеса; Заша Мамет (като Шошана); Алекс Карповски (Рей); Адам Драйвър (Адам).
 
Завръщащите се гост-звезди в петия сезон на „Момичета“ са: Рита Уилсън, в ролята на майката на Марни; Питър Сколари и Беки Ан Бейкър като родителите на Хана; Джон Глейзър като Леърд; Габи Хофман в ролята на сестрата на Адам, Каролайн; Ейди Брайънт като Абигейл; и Джейсън Ритър като Скот. Новите гостуващи звезди в този сезон включват Кори Стол като Дил, Луси Лиу като детектив Моздейл и Франк Ууд като Оскар.


ИЗБРАНО