„Пристрастени към двигателите с Джими де Вил” по Discovery

1 декември 2015 | 09:54 Дачев
Каналът изследва двигателите, които променят историята - поредицата тръгва на 5 декември от 20 ч.
 
Двигателят с вътрешно горене е биещото сърце, което задвижва превозните средства по цял свят. В премиерното предаване „Пристрастени към двигателите с Джими де Вил” ("Engine Addict with Jimmy De Ville") инженерът и изобретател Джими де Вил се отправя на мисия да открие най-легендарните двигатели на земята на най-неочакваните места и да увеличи възможностите им в специално създадени превозни средства. Джими е човек на крайностите, който прекарва живота си, докарвайки машините, по които работи до точка на пречупване. Той намира забавление в това да търси находки в местните сметища и да строи невероятни машини от бракувани автомобили.
 
Приключенията и инженерството са импулс за Джими и негов начин на живот. Discovery Channel ще разкаже неговата история, докато разкрива магията на двигателите в „Пристрастени към двигателите с Джими де Вил” на 5-и декември, от 20:00 ч.
 
Джими де Вил вярва, че 3 изобретения са оформили света, който познаваме днес: компютрите, оръжията и (неговата мания) двигателят с вътрешно горене. Епизодите на телевизионната поредица включват машини като най-добре продавания за всички времена VW Beetle с въздушно охлаждане, пионерния двигател на Франк Уитъл, който променя завинаги летенето, и мотоциклета Royal Enfield, който прави независимата Индия мобилна. 
 
Във всеки епизод Джими ще отдаде дължимото на двигателите, които задвижват нации, печелят войни и променят историята!


ИЗБРАНО