Мис България на живо по TV7 в петък

25 ноември 2015 | 16:16 Дачев
Изборът тази година на Мис България 2015 ще се проведе с пряко, явно гласуване. Журито, съставено от 10 авторитетни личности, ще дава своя вот директно и прозрачно.
 
Като 11-ти член на журито ще участват и зрителите чрез гласуване в интернет сайта на конкурса missbulgaria.bg, както и на сайта на TV7 (www.tv7.com).
 
Телевизията ще излъчи на живо конкурса на 27 ноември, петък от 20 ч. Водещи на церемонията ще са Ваня Пенева и Орлин Павлов.
 
* * * * * * *
 
Безпристрастен и открит вот ще бъде емблемата на тазгодишното издание на конкурса Мис България. За членове на журито са поканени Наталия Гуркова, Христо Сираков, Елена Ангелова, София Борисова и други специалисти в модната сфера. Организатор и лицензиант на конкурса е модна агенция „Интерсаунд“ с президент Ирина Папазова.
 
Победителката и двете ѝ подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през следващата година.
 
18 момичета, избрани на регионални конкурси и кастинги в малки и големи градове в цялата страна, ще бъдат представени на публика, жури и журналистите на изискано парти на 25-ти ноември, а финалът ще бъде два дни по-късно – на 27 ноември в столичната зала „Рейнбоу Плаза“.
 
Спектакълът ще бъде в 4 дефилета. Откриването ще бъде в патриотичен стил, като участничките ще бъдат с тоалети, брандирани със забележителности от родните им места. Следват турове по бански костюми и елегантните облекла.
 
Избраните в Топ 5 финалистки ще дефилират и ще отговарят на въпроси. Една от тях ще грабне короната и златно колие. Каузата на Мис България тази година е насочена към екологично чиста среда за живеене. В подкрепа на това, победителката ще получи чисто нов велосипед.
 
Голямата награда за Мис България 2015 е стипендия на стойност 8 000 евро предоставена от италианското училище за мода в Милано „Академия дел Лусо“. Тя ще бъде връчена лично от управителя Розарио Бове, който ще бъде член и на престижното жури.
 
Специален гост на конкурса е швейцарската звезда Ванеса Ака с артистичен псевдоним Ладива. Само преди месец тя беше специален гост-звезда на лондонските награди GQ 2015, заедно с Елтън Джон и Лайънъл Ричи.
 
В програмата ще вземат участие и финалистите от X Фактор и Гласът на България - Боряна Баташова, Сабатин Гогов, Тодор Гаджалов и Христо Младенов.


ИЗБРАНО