Изпитанието на музикалните столове в X Factor

3 октомври 2015 | 16:20 Дачев
За първи път в историята на X Factor България, менторите научават своите категории преди началото на тренировъчния лагер
 
Най-голямото предизвикателство в тренировъчните лагери на X Factor – музикалните столове, се превърна в изпитание за ментори и участници на 1 октомври 2015 г. За първи път в историята на шоуто съдийската четворка научи разпределението на категориите – Момичета, Момчета, Групи и 25+, в началото на ключовия етап за кандидатите.
 
Минути след новината Саня и отборът на момчетата се изправиха първи пред изпитанието на музикалните столове. „Пожелавам успех на всеки един от вас, защото днес е най-трудният ден до момента в X Factor“, сподели Саня, изправена пред нелеката задача да избере шестимата най-добри кандидати за своята категория. 

Всеки ментор има тежката задача да избере 6 участници от своята категория, които да заемат столовете и да продължат напред към Къщите на съдиите. Запълването на шестте стола е едва началото на изпитанието - появата на нов талант е потенциален риск за мястото на всеки един от участниците в отбора.  В случай, че съдията реши да задържи нов кандидат, той ще трябва да отпрати един от вече настанилите се, който да преотстъпи мястото на друг, по-впечатляващ изпълнител.

* * * * * * *
 
След изпълнението на Кристиян Янкулов, Люси пожела да оглави отбора на момчетата, признавайки, че дори е готова да се размени със Саня. Сред безспорните претенденти за големите концерти се оказа и 15-годишният Кристиян Костов, който след успеха в Русия, е устремен към нов музикален формат, този път в България. „За мен ще е чест да си в моя отбор“, призна Саня през сълзи, на фона на еуфоричната публика. 
 
Провалът на Сами Риса, който се опита няколко пъти да запее хит на Криско, се оказа истински шок за журито, което лиши позитивния рапър от стол и оставане в шоуто. Замяната на кандидати обаче, обогати отбора с друг хип хоп изпълнител. След труден избор, Саня избра да задържи Джулиъс Селести, отстъпвайки му мястото на Артьом Анатолиевич, който напусна сцената на X Factor. 
 
Кристиян Янкулов, Кристиян Костов , Джулиъс Селести, Агатангелос Агатангелу, Живко Станев, Венцислав Кътов ще се отправят заедно със Саня към Къщите на съдиите, за да покажат глас и талант на последния етап преди големите концерти.
 
* * * * * * *
 
Във вторник вечер, 6 октомври в 21 ч., категориите „Групи“ и „25+“ на свой ред ще се изправят пред изпитанието на музикалните столове.
 
Кои са следващите участници, които ще останат на специалните места – предстои да разберем. 
 
400 участници вече получиха шанс да сбъднат мечтите си на кастинг, но само 116 от тях ще продължат към тренировъчния лагер, който ще бъде по-динамичен от всякога.




ИЗБРАНО