Сериозни и забавни ”Тази събота” и ”Тази неделя”

4 септември 2015 | 12:24 Дачев
Първи издания на сутрешния уикенд брок на bTV за есенния сезон
 
С края на лятото идва време за по-сериозните теми от нашето ежедневие. Именно на тях ще заложат още в първото за новия телевизионен сезон издание на „Тази събота” водещите Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова.
 
Мариана Векилска ще разкаже на най-ранобудните зрители в събота за едно семейство, което спира с предишния си начин на живот и става веганско, и за пътуването на певицата Рут Колева до Калифорния и назад. Огнената Жени Марчева ще проследи темата за това, кои са най-неочакваните кандидати за кметове - Виктор Лилов (представител на ЛГБТ общността, издигнат от ДЕОС за кмет на София), София Георгиева (певица - „Син талисман”, кандидат-кмет на Перник от „Глас народен”) и Желяз Турлаков („Нова алтернатива” – бивш наркозависим, който формира терапевтични общности за наркозависими).
 
Красимир Ципов, Илияна Йотова, Филиз Хюсменова и Ангел Джамбазки ще обсъждат с водещата и една от най-тежките и актуални теми в момента в целия свят – тази за Европа и бежанците и дали това, което се случва, е бягство от смъртта или бягство от отговорност.
 
Диана Любенова ще посрещне вратаря Ники Михайлов и водещия на най-новото шоу по bTV Башар Рахал часове преди старта на „Бездомното шоу”.
 
* * * * * * *

В неделя, 6 септември, предаването "Тази неделя" ще бъде посветено на съвременна България и новото начало в живота.
 
Мариана Векилска ще разкаже невероятната история на трима души: тази на каскадьора Явор Кехайов, озаглавена „Да проходиш три път”, на банковия обирджия Стефан Чолаков, който помага на бедните с неговия „хладилник за нуждаещи се” и - чрез репортаж на Александра Кръстева - за Ани Цануйкова, една майка, влязла в огъня, за да спаси детето си.
 
Жени Марчева ще разгледа проблемите на родното черноморие с кмета на Царево Георги Лапчев и темата "богат - беден" с бизнесмена Георги Гергов.
 
Диана Любенова пък ще ни представи филма „С глава в стената”, посветен на Андрей Баташов. 
 


ИЗБРАНО